U našem je braku bilo svega ružnog što možete zamisliti, no nakon tečaja gledamo se „drugim očima“

8. veljače 2018.

Ljubav i poštovanje - Iskustva i svjedočanstva

Kada smo pročitali knjigu „Ljubav i poštovanje“, pronašli smo se u svakoj rečenici, ali sami to nismo znali primijeniti


Mi smo Romana i Zdravko. Vjenčani smo 25 godina. U brak smo oboje donijeli tugu i rane iz nesređenih obitelji i našu nezrelost (vjenčali smo se u 19., tj. 22. godini). U našem je odnosu bilo svega ružnog što možete zamisliti (osim prevare). Bilo je predivnih trenutaka, ali to ružno kao da je stalno ‘visjelo’ iznad naših glava.

Kada smo pročitali knjigu „Ljubav i poštovanje“, pronašli smo se u svakoj rečenici, ali sami to nismo znali primijeniti kako bismo riješili naše probleme. Zato smo se u lipnju prijavili na Tečaj, koji je počinjao u rujnu.

Od tog su trenutka krenule napasti! U srpnju, kolovozu i rujnu smo stalno bili posvađani. (Da nas sad pitate zašto, ne bismo vam znali reći. Nemamo pojma zašto.) Prvi put kad smo došli na Tečaj, iskusili smo silnu ljubav i osjećaj pripadanja.

Mi kao par sada bolje razumijemo i prihvaćamo naše različitosti i to nam pomaže u komunikaciji i rješavanju problema. Gledamo se „drugim očima“. Naučili smo jedno drugome reći što nam treba i što želimo. I naučili smo koliko je njoj važna ljubav, i koliko je njemu važno poštovanje.

Susreti se održavaju svaka dva tjedna, što bismo također pohvalili! Imali smo dovoljno vremena da proučimo temu po temu, da o njoj promislimo i primijenimo ju. Pohvaljujemo i zadaće, jer se supružnici uče fokusirati samo na njih. Voditelji Ivana i Danijel su jednostavni i prirodni. Njihov trud, predanost i znanje svi smo cijenili i primjećivali. Svi smo lako učili i shvaćali.

Zato, dragi naši sestro i brate u Kristu, potičemo vas da se prijavite na Tečaj ljubavi i poštovanja! Borite se za vaš brak i vašu obitelj!

Bog uvijek pobjeđuje!

Pročitajte i ovo
Male grupe (tečajevi)

Male grupe (tečajevi)

Parovi u Hrvatskoj svjedoče da su sudjelovanjem u malim grupama, pomoću priručnika, koji je jednostavan, zabavan, inspirativan, poučan i iznimno koristan, osjetili poboljšanje odnosa u svojem braku ili vezi (više o vezama, kako pronaći pravog partnera, te o pripravi za brak pročitajte ovdje). Male grupe izuzetno će utjecati na vaš brak, vezu, vaše roditeljstvo i zasigurno […]

Modeli tečaja i prijava Ljubav i poštovanje

Modeli tečaja i prijava

Jeste li spremni uložiti u svoj brak, vezu ili svoju obitelj? Ulaganjem u ovaj iznimno koristan tečaj, ulažete u sebe, svoj brak ili svoju vezu, u svoju obitelj, te – kroz dublje shvaćanje međuljudskih odnosa – čak i u svoj profesionalni život! Izvrsna je stvar što ulaganjem u tečaj pomažete da se on širi i […]

Modeli tečaja i prijava Ljubav i poštovanje

Program “Izgradnja obitelji”

Pritisci koje nam svijet servira, posebno u zadnje vrijeme, naše rane, događaji iz prošlosti koji su nas negativno obilježili, nerazumijevanje bližnjih i duhovne borbe, kojih često nismo svjesni ili ne znamo kako im se oduprijeti, dovode u našim obiteljima ili u nama samima do „ludih krugova“. Često jedan partner, nesvjestan da je u duhovnoj borbi, […]

Kristofori - Ustanova za promicanje kršćanskih vrednota

Ivana Generalića 3, 48000 Koprivnica
OIB: 26050530608
Financirano sredstvima