Ova je snažna i jednostavna poruka spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze

8. veljače 2018.

Ljubav i poštovanje - Emerson Eggerichs u Hrvatskoj

 „Prošla je godina dana otkako smo sudjelovali na konferenciji o ljubavi i poštovanju. To je najsnažnija lekcija o braku koju smo suprug i ja ikada čuli.” 

 

Što uzrokuje bračne probleme i probleme u vezama?

Jeste li znali da kad god se žena žali, kad kritizira ili plače, ona svome mužu u šiframa odašilje ovu poruku: „Želim tvoju ljubav!“

S druge pak strane, kad god muškarac sa svojom ženom grubo razgovara ili ponekad uopće ne priča, on joj u šiframa odašilje ovu poruku: „Želim tvoje poštovanje.“ No, kako to „dešifrirati“ i – ono najvažnije – kako to promijeniti?

Ženina je najveća potreba i čežnja njezina srca biti voljena. S druge pak strane, muškarčeva je najveća potreba i čežnja osjetiti da ga žena poštuje. Kada žena osjeti da je voljena, ona je sretna i tada mužu može iskazati poštovanje. Muškarac pak, kada vidi da je poštovan, on je sretan i može ženi iskazati ljubav. No, kada ove dvije temeljne potrebe žene ili muškarca nisu zadovoljene, dolazi do svađa.

“Zašto bih ga poštovala kad on meni ne pokazuje ljubav?“ „Zašto bih joj pokazivao ljubav kad ona mene ne poštuje“

Iako većina muževa i žena razmišlja ovako, činjenica je da žene ne mogu motivirati svoje muževe tako da im uskraćuju poštovanje a muževi ne mogu motivirati svoje žene tako da im uskraćuju ljubav.

Kroz seminar „Ljubav i poštovanje“, te kroz male grupe (detaljnije o malim grupama pročitajte ovdje) učit ćemo kako rješavati bračne sukobe i sukobe u vezama (više o vezamao, kako pronaći pravog partnera, te o pripravi za brak pročitajte ovdje), odnosno kako se nositi s negativnim reakcijama (tzv. „ludi krug“). Također ćemo učiti kako muž i žena, djevojka i mladić mogu motivirati jedan drugoga tako da prepoznajući i ostvarujući ono što im je potrebno (tzv. „krug koji osnažuje“) i tako sami dobiti ono za čime im srce žudi. Čak i partneri koji se osjećaju potpuno beznadno u svojem odnosu, naučit će što napraviti kada je njihov partner ravnodušan i nezainteresiran (tzv. „pobjednički krug”). Mnogi parovi svjedoče kako su kroz seminare, sudjelovanjem u malim grupama te čitajući knjigu „Ljubav i poštovanje“, od svog partnera doživjeli: razumijevanje, oprost, pomirenje, nevjerojatnu promjenu i nadu, kako za sam brak, vezu, tako i za cijelu obitelj.

Bilo da ste u braku, rastavljeni, odvojeni od supružnika, u vezi ili samac, primjena načela ljubavi i poštovanja promijenit će vaš život!

Intimni, novčani i ostali problemi ne uzrokuju propast braka!

Financije su jedan od najčešćih izvora problema u braku, ali to je zapravo simptom, a ne pravi uzrok problema. Ono što ubija brak jest manjak ljubavi i poštovanja tijekom rasprava o novcu. Dakle, do raspada braka ne dolazi zbog intimnih i novčanih problema, nego zbog nedostatka ljubavi i poštovanja tijekom konflikta. Muževi, zbog grubosti ona klone duhom i osjeća se nevoljeno i podcijenjeno te se povuče i zatvori u sebe. Žene, zbog vašeg kritičkog stava prema njemu, on se osjeća nepoštovano i podcijenjeno te se povuče i zatvori u sebe. Prema tome, ne radi se o tome tko vaš supružnik nije; radi se o tome tko ste vi. Ne radi se o tome možete li ju ljubiti, radi se o tome da vi ljubite. Ne radi se o tome možete li ga poštovati, radi se o tome da vi poštujete.

I znanstvena istraživanja potvrđuju poruku „Ljubavi i poštovanja”

Tijekom dugogodišnjeg nacionalnog i sveučilišnog istraživanja o muško-ženskim odnosima koje je provedeno u Americi, velikom broju osoba postavljeno je sljedeće pitanje: kada ste u konfliktu sa svojim supružnikom ili bliskom osobom, osjećate li se nevoljeno ili nepoštovano? 83% muškaraca odgovorilo je „nepoštovano“ dok je 72% žena odgovorilo „nevoljeno“. Iako svi trebamo ljubav i poštovanje podjednako, kada su u pitanju konflikti, potrebe kod muškaraca i žena su potpuno drugačije.

Muškarci se u većini slučajeva nastoje maknuti od konflikta kako bi smanjili napetost. Kada muškarcu puls poraste na 99 otkucaja u minuti, on je u ratnoj pripravnosti. Situacija postaje takva da on treba birati između „borbe” i „bježanja”, i zato on odustaje, što je časna odluka. Međutim, žena tada zaključi da mu nije stalo.

Žene nastoje ući u konflikt i riješiti ga. One se suočavaju kako bi se povezale. One žele govoriti o svojim osjećajima, zato što je to stvar ljubavi, i raščistiti atmosferu za ubuduće, ali on zaključi kako ona samo započinje svađu. On želi učiniti častan potez, ali ona ga okarakterizira kao osobu bez ljubavi. Ona želi učiniti djelo ljubavi, ali on ju okarakterizira kao osobu bez poštovanja. Prijavite se na seminar „Ljubav i poštovanje” i naučite kako zaustaviti taj „ludi krug”!


Male grupe (tečajevi) u Hrvatskoj

U svibnju 2018. godine pokrenulim smo male grupe (tečajeve). Male grupe izuzetno će utjecati na vaš brak, vezu, vaše roditeljstvo i zasigurno na cijelu vašu obitelj. Do sada je kroz male grupe prošlo 400 polaznika u više gradova u Hrvatskoj, te online. Detaljnije o malim grupama, te o načinu prijave za sudjelovanje, pogledajte ovdje.


15-dnevni plan za brak ili vezu

Želite osvježiti i osnažiti svoj brak ili vezu? Želite li da vaš brak ili veza budu ispunjeni ljubavlju i poštovanjem? Prijavite se i uključite u petnaestodnevni plan za brak ili vezu i tijekom 15 dana primit ćete sedam poruka dr. Emersona Eggerichsa koje će trajno utjecati na vaš odnos! Detaljnije pogledajte ovdje.

Mojih 5 minuta za brak, vezu, obitelj

Svakodnevno na našem Facebooku i Instagramu profilu (stranica „Ljubav i poštovanje“) ili možete primati na svoju e-mail adresu (ovdje), kratku molitvu i poticaj koji će poslužiti kao izvrsno „oružje“ za obranu vašeg braka i obitelji, ali za vaše osobno posvećenje. Sami odlučujemo hoćemo li živjeti u razočaranju, optuživanju, nezadovoljstvu – ili ćemo se aktivirati i započeti moliti za svoj brak i obitelj. Odlučimo se i krenimo zajedno. Detaljnije pogledajte ovdje.


Kontaktirajte nas

Za sve informacije možete nam se javiti e-mailom na: ljubavipostovanje@kristofori.hr  ili na broj 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati).


O utemeljitelju službe i autoru svjetskog bestselera

Dr. Emerson Eggerichs magistrirao je komunikacijske znanosti na koledžu Wheaton, završio je teološki studij na Sveučilištu u Dubuqueu, te doktorirao na području obiteljskog pastorala na Sveučilištu Michigan. Svjetski je poznat govornik koji proučava muško-ženske i bračne odnose. Na temelju iskustva stečenog tijekom više od tri desetljeća savjetovanja, te znanstvenog i biblijskog istraživanja, dr. Eggerichs je, zajedno sa suprugom Sarom, pokrenuo konferencije i male grupe (tečajeve) pod nazivom „Ljubav i poštovanje“, koji su danas rašireni po cijelom svijetu. Jednostavna, ali iznimno snažna poruka ljubavi i poštovanja utjecala je na mnoge živote i obitelji, a rezultirala je ozdravljenjem i obnavljanjem mnogih narušenih odnosa, te je spasila nebrojene brakove. Dr. Eggerichs autor je nekoliko knjiga, među kojima je najpoznatija „Majke i sinovi“ te svjetski bestseler „Ljubav i poštovanje“ koji je dobio brojne nagrade, među ostalima i nagradu za knjigu godine, te je prodan u više od 1,6 milijuna primjeraka. Navedene knjige možete nabaviti i u našoj web knjižari.


Revolucionarna poruka

„Već sam 35 godina u braku i nikada dosad nisam čula nešto ovakvo.“

„Ovo je lozinka koju sam čitavo vrijeme pokušavao odgonetnuti.“

„Upalila mi se lampica!“

„Odjednom su mi se otvorile oči.“

„Iako sam bračni savjetnik, još nikada nisam naišao na ovako dobru knjigu o braku.“

„Poruka ove knjige mogla bi pokrenuti nešto veliko u vašem životu…“

Pročitajte i ovo

Od prvog predavanja su odnosi krenuli na bolje

Male grupe su nam puno pomogle u međusobnom razumijevanju. Spoznali smo dobronamjernost koju imamo jedno prema drugom. Najviše nam je pomoglo predavanje o ludom krugu i kako je važno da barem jedno u tom trenutku stane. Od prvog predavanja su odnosi krenuli na bolje, naravno ima još mjesta za rad. Ono što je pravo čudo […]

Kristofori - Ustanova za promicanje kršćanskih vrednota

Ivana Generalića 3, 48000 Koprivnica
OIB: 26050530608
Financirano sredstvima