Magdalena svjedoči: Ovo je najvažnija poruka koju smo dečko i ja ponijeli s tečaja „Ljubav i poštovanje“

8. veljače 2018.

Ljubav i poštovanje - Iskustva i svjedočanstva

Magdalena iz Zagreba, koja je sa svojim dečkom sudjelovala na tečaju „Ljubav i poštovanje“, odlučila je posvjedočiti što se u njenom životu promijenilo nakon tečaja i koja je najvažnija poruka koju su s njega ponijeli. 

Magdalena svjedoči: Ovo je najvažnija poruka koju smo dečko i ja ponijeli s tečaja „Ljubav i poštovanje“

Dečko i ja u vezi smo godinu i pol dana. Nakon što smo na portalu Book.hr pročitali da se održava tečaj „Ljubav i poštovanje“, odlučili smo se prijaviti. Ja sam prvenstveno željela vidjeti kako izgleda moje ponašanje iz tuđe perspektive, usporediti svoja očekivanja vezana s ljubavlju i odnosima općenito s očekivanjima koja imaju drugi, te poboljšati razumijevanje drugoga. Tečaj se održava svaka dva tjedna što je optimalno, a lekcije su raspoređene tako da se kreće od upoznavanja međusobnih razlika pa sve do osvješćivanja da smo odgovorni za način na koji reagiramo.

„UVIJEK SAM SE POVODILA OSJEĆAJIMA, NE RAZMIŠLJAJUĆI DA MOŽDA NISU ISPRAVNI“

Najviše me je na promišljanje potaknulo promatranje našeg odnosa kao odnosa prema Bogu, tj. da sve što činim drugome, trebam činiti kao što bih činila Bogu. To je velika odgovornost. Uvijek sam mislila da je dovoljno ne povisiti ton ako sam ljuta, ne vrijeđati, biti pristojna… Sada znam da to neće imati nikakav učinak, ako ono što govorim drugoj osobi nije rečeno na njoj razumljiv način, „na njenom jeziku“.

Uvijek sam se povodila osjećajima, ne razmišljajući da možda nisu ispravni, iako stvarni ili da i sama utječem na to. Na slabosti drugoga nisam gledala kao na nešto gdje bih je mogla dati više, već da tu slabost treba promijeniti ili bih se pak ljutila. Kako dr. Emerson kaže, trebamo razmišljati na način na druga osoba ima slabost ondje gdje ja imam jakost (i obrnuto). Više sam bila usredotočena na slabost drugoga, umjesto da sam koristila tu svoju „jakost“ kao prednost da popravim odnos. Velika mi je novost i shvaćanje da naše različitosti mogu biti pozitivne, jer će dovesti do neke treće mogućnosti, do stvaranja nečeg novog i jedinstvenog.

NAJVAŽNIJA PORUKA

Najvažnija poruka koju smo ponijeli s tečaja jest ona da je moj izbor voljeti i poštovati – to je moja odluka. Nije jednostavno preuzeti takav način razmišljanja, ali je jako oslobađajuće kada shvatiš da si ti taj koji može mijenjati odnos na bolje. Potrebno je još truda i vremena da nam ono što smo čuli postane navikom, ali dobili smo dobre smjernice i to nam može biti podsjetnik za svaki dan, da budemo spremni za sve „oluje“.

Drago mi je što smo bili na tečaju jer sam vidjela da se i drugi bore sa sličnim problemima, da to nije ništa novo, neobično i da se sve može promijeniti. Najveće zadovoljstvo i postignuće bit će mi kada budem vidjela da „tjedni izazovi“ više nisu izazovi.

Velika pohvala i voditeljima tečaja koji su uvijek imali prijateljski, čak i roditeljski pristup prema svakome.

Svjedoči Magdalena iz Zagreba

Pročitajte i ovo
Male grupe (tečajevi)

Male grupe (tečajevi)

Parovi u Hrvatskoj svjedoče da su sudjelovanjem u malim grupama, pomoću priručnika, koji je jednostavan, zabavan, inspirativan, poučan i iznimno koristan, osjetili poboljšanje odnosa u svojem braku ili vezi (više o vezama, kako pronaći pravog partnera, te o pripravi za brak pročitajte ovdje). Male grupe izuzetno će utjecati na vaš brak, vezu, vaše roditeljstvo i zasigurno […]

Modeli tečaja i prijava Ljubav i poštovanje

Modeli tečaja i prijava

Jeste li spremni uložiti u svoj brak, vezu ili svoju obitelj? Ulaganjem u ovaj iznimno koristan tečaj, ulažete u sebe, svoj brak ili svoju vezu, u svoju obitelj, te – kroz dublje shvaćanje međuljudskih odnosa – čak i u svoj profesionalni život! Izvrsna je stvar što ulaganjem u tečaj pomažete da se on širi i […]

Modeli tečaja i prijava Ljubav i poštovanje

Program “Izgradnja obitelji”

Pritisci koje nam svijet servira, posebno u zadnje vrijeme, naše rane, događaji iz prošlosti koji su nas negativno obilježili, nerazumijevanje bližnjih i duhovne borbe, kojih često nismo svjesni ili ne znamo kako im se oduprijeti, dovode u našim obiteljima ili u nama samima do „ludih krugova“. Često jedan partner, nesvjestan da je u duhovnoj borbi, […]

Kristofori - Ustanova za promicanje kršćanskih vrednota

Ivana Generalića 3, 48000 Koprivnica
OIB: 26050530608
Financirano sredstvima