Škola molitve

20. veljače 2024.

Društvo Kristofori organizira Školu molitve kojom želimo pomoći pojedincima u izgradnji osobne i zajedničke (grupne) molitve.

Tko se može prijaviti

Svatko tko želi upoznati Gospodina, graditi osobni odnos kroz molitvu (bez obzira na stupanj duhovnosti i/ili obrazovanja) te doživjeti snagu i obećanja Božje Riječi za svakodnevni život, jer „doista, u čemu je iskušan trpio, može iskušavanima pomoći“ (Heb 2, 18).
„Ako ostanete u meni i riječi moje ako ostanu u vama, što god hoćete, ištite i bit će vam.“ (Iv 15, 7).

Katekizam Katoličke Crkve (V. Sveto pismo u životu Crkve):
„Tolika je sila i moć u riječi Božjoj da ona biva uporište i životna snaga Crkvi, a sinovima Crkve jedrina vjere, hrana duše, čisto i nepresušno vrelo duhovnoga života. Kristovim vjernicima treba da bude širom otvoren pristup Svetom pismu.“ (131)
Crkva „potiče posebno sve Kristove vjerne (…) da se učestalim čitanjem božanskih Pisama nauče ‘najizvrsnijem znanju – Isusu Kristu’ (Fil 3, 8). Jer ‘nepoznavanje Pisama jest nepoznavanje Krista’ (sveti Jeronim).“ (133)

Sadržaj i cilj

Naučiti i usvojiti:

  • ulaziti u Božju prisutnost i prebivati u njoj,
  • zahvaljivati, hvaliti, slaviti i štovati Boga,
  • razmatrati (meditirati) biblijske i liturgijske tekstove,
  • razmatrati otajstva Krunice i druge meditativne molitve,
  • unutarnju molitvu,
  • molitvu za svakodnevne duhovne i životne potrebe,
  • kako prenositi naučeno i usvojeno drugima.

Trajanje tečaja

Molitva je živa komunikacija između Boga i čovjeka. U takvoj (živoj) komunikaciji Bog neprestano usavršava čovjeka. Zato tečaj traje dokle god sudionici imaju potrebu kao grupa zajedno rasti u odnosu prema Bogu i prema ljudima. Kad usvoji metode rada, grupa može nastaviti samostalno – bez voditelja tečaja. Njegovo mjesto tada zauzima jedan od sudionika tečaja koji postaje koordinator grupe.

Dinamika tečaja

Grupa se sastaje jednom tjedno, a svaki susret traje maksimalno dva sata.
Grupa se sastoji od voditelja tečaja (koordinatora) i najmanje dva člana, a najviše sedam članova.
Tečaj se odvija u sedam različitih koraka.
Svaka osoba uvijek sjedi na istom mjestu. Svaki korak započinje od iste osobe, ali tako da na svakom susretu to bude druga osoba (sljedeća po redu sjedenja od one od koje se počinjalo na prošlom susretu). Voditelj tečaja (koordinator) pazi da svi članovi grupe u svakom koraku sudjeluju pod jednakim uvjetima, da svi imaju jednaku priliku izraziti se.

Novi članovi

Grupi se u bilo kojem trenutku može priključiti novi član, ako svi članovi pristanu na to ili ako voditelj tečaja to odredi.
Potencijalni novi član ima potpuno slobodu odlučiti želi li se odmah uključiti u rad grupe, ili će određeno vrijeme (jedan ili više susreta) promatrati sa strane kako bi vidio o čemu se radi.
Kad se novi član odluči priključiti grupi i zauzme određeno mjesto, ima potpunu slobodu odlučiti koliko će sudjelovati u određenim koracima. Voditelj tečaja treba se pobrinuti da nove članove nitko ni u čemu ne forsira, dokle god ne budu sami spremni sudjelovati.

Prijave

Ispunite obrazac ili se javite e-mailom na tecaj@kristofori.hr.

Voditelj tečaja će razgovarati sa svakim kandidatom te će biti odlučeno o njegovu primanju na tečaj.

Želim sudjelovati:*
Pročitao/la sam i prihvaćam pravila privatnosti i uvjete korištenja*
Pročitajte i ovo

Tečaj razmatranja krunice

Društvo za promicanje kršćanskih vrednota „Kristofori“ organizira brojne molitvene programe, za sve koji žele rasti u kršćanskoj zrelosti i bolje upoznati svoju vjeru. Uz već postojeće sadržaje, pokrenut je i tečaj razmatranja krunice – moćne i čudesne molitve za koju možemo reći da zapravo predstavlja sažetak Evanđelja. Tečaj se održava u Zagrebu (Dubrava, ulaz u […]

Zanemarivala sam svoje dijete

Radim veliku pogrešku Majka sam troje odrasle djece. Imam sina i dvije kćeri. Najstarija kći ima dvoje djece. Rastavljena je; zet ih je ostavio. Ona radi i dobro je situirana. Sin živi i radi u Njemačkoj. Najmlađa kći radi povremeno i živi s nama. Čitajući i razmatrajući Božju riječ, shvatila sam kako radim veliku pogrešku […]

Primajte informacije o susretima i ostalim aktivnostima putem e-maila i/ili WhatsApp grupe

Ako želite primati informacije putem e-maila ili poruke na mobitel o našim susretima (mjesta, lokacije i vrijeme održavanja), te o ostalim aktivnostima (hodočašća, tečajevi, ostali susreti), molimo Vas da se prijavite putem jedne od poveznica niže. Uvjete korištenja Vaših podataka možete pogledati ovdje. Prijavom na neku od naših lista, slažete se sa uvjetima korištenja podataka.  Za […]

Čudesno ozdravljenje

Stopala iz Jelisavca

„Majko moja, di sam ja to došô?” Jednoga mi dana moja supruga Ana kaže: „U nedilju idemo u Veliku Goricu”. „Zašto?” pitam ja, a ona mi reče da ondje ima veliki karizmatski susret. „Ma nemoj, nemaš pojma, to idu samo neke lude koje su bile zavračane pa se tamo oslobađaju od zla.” „Ma neee”, kaže […]

Želim živjeti!

„Iz tjeskobe zazvah Gospoda! Gospod me usliša i oslobodi“ (Ps 118,5) Ovo pjevam, jer to mi se dogodilo, i još se uvijek događa. Zazivala sam: „Isuse, želim živjeti!“ Napisala sam to na već išaranu stranicu dnevnika, koji ni sam više nije mogao podnositi moju žalost, tugu, usamljenost i nezadovoljstvo vlastitim životom. Mnogi bi rekli da […]

Dok nisam krenula u Školu molitve, vrtjela sam se u krug

Škola molitve nudi svojim polaznicima mnogo. Pozivamo Vam da nam se priključite i tako otvorite vrata promjenama u svome životu. Poput ove naše polaznice. Razgovor s voditeljem Moj susret s voditeljem doživjela sam kao Božju ruku ispruženu samo za mene. Znala sam da kao polaznik Škole molitve imam tu mogućnost, ali malo sam se i […]

Kristofori - Ustanova za promicanje kršćanskih vrednota

Ivana Generalića 3, 48000 Koprivnica
OIB: 26050530608
Financirano sredstvima