Zanemarivala sam svoje dijete

13. lipnja 2017.

Radim veliku pogrešku

Majka sam troje odrasle djece. Imam sina i dvije kćeri. Najstarija kći ima dvoje djece. Rastavljena je; zet ih je ostavio. Ona radi i dobro je situirana. Sin živi i radi u Njemačkoj. Najmlađa kći radi povremeno i živi s nama.

Čitajući i razmatrajući Božju riječ, shvatila sam kako radim veliku pogrešku u životu svoje djece. Naime, s najmlađom kćeri stalno dolazim u sukob; s njom se stalno svađam, a za nju najviše molim…

Što radim? Ja nju zanemarujem. Ne posvećujem joj se dovoljno, ni duhovno, ni materijalno. Pravim razliku. Kad god se s njom posvađam, ona mi kaže: „Imaš svoga sina i svoju kćer”.

Što radim? Koje su to rane?

Bolna istina… A evo i kako sam to shvatila.

Pravim razliku

Danas je 8. ožujka. Želim najstarijoj kćeri kupiti cvijeće. Mlađe se nisam ni sjetila. Uzimam unuke i idem u trgovinu. Nemam novca, ali nema veze, otići ću u minus samo da to učinim.

U meni nešto (savjest) govori neka to ne činim. Još unukama kažem da nikome ne kažu za to… I naravno, odem u trgovinu, kupim cvijeće i odnesem joj ga na posao. Mlađoj kćeri nisam ništa kupila. Pravim razliku.

Večeras 8. ožujka na Školi molitve, dok smo molili Zaziv Duhu Svetomu, u srcu mi je posebno odjeknulo: „u grudi štono stvori ih”… I shvatim: „To su moja djeca; na grudima sam ih othranila”.

Mt 5,43-48

Spoznaja: „Praviš razliku”.

Ženo, što ti to radiš?

Želim biti savršena, a pravim razliku između svoje djece. Gospodine, dao si mi djecu. Svi su oni tvoj dar meni. Tko sam ja da između njih činim razliku? A ja to činim.

Pa ja svaki dan molim Gospodina: „…čisto srce stvori mi, Bože, i duh postojan obnovi u meni…”

Spoznaja: „Imat ćeš čisto srce kad prestaneš raditi razliku između djece.

Hvala ti, Gospodine, na Tvojoj riječi. Na tome što sam razmatrajući ju, dobila spoznaju o svome lošem ponašanju. I to sam činila 27 godina; za rođendan bih starijoj kćeri kupila poklon, a mlađoj jedva ispekla kolač.

Bože, hvala ti na spoznaji. Gospodine, želim se promijeniti. Kćeri, molim te, oprosti mi što sam te povrijedila. A ja opraštam i tebi što si me ti povrijedila.

Irena

Pročitajte i ovo

Škola molitve

Društvo Kristofori organizira Školu molitve kojom želimo pomoći pojedincima u izgradnji osobne i zajedničke (grupne) molitve. Tko se može prijaviti Svatko tko želi upoznati Gospodina, graditi osobni odnos kroz molitvu (bez obzira na stupanj duhovnosti i/ili obrazovanja) te doživjeti snagu i obećanja Božje Riječi za svakodnevni život, jer „doista, u čemu je iskušan trpio, može […]

Želim živjeti!

„Iz tjeskobe zazvah Gospoda! Gospod me usliša i oslobodi“ (Ps 118,5) Ovo pjevam, jer to mi se dogodilo, i još se uvijek događa. Zazivala sam: „Isuse, želim živjeti!“ Napisala sam to na već išaranu stranicu dnevnika, koji ni sam više nije mogao podnositi moju žalost, tugu, usamljenost i nezadovoljstvo vlastitim životom. Mnogi bi rekli da […]

Dok nisam krenula u Školu molitve, vrtjela sam se u krug

Škola molitve nudi svojim polaznicima mnogo. Pozivamo Vam da nam se priključite i tako otvorite vrata promjenama u svome životu. Poput ove naše polaznice. Razgovor s voditeljem Moj susret s voditeljem doživjela sam kao Božju ruku ispruženu samo za mene. Znala sam da kao polaznik Škole molitve imam tu mogućnost, ali malo sam se i […]

Kristofori - Ustanova za promicanje kršćanskih vrednota

Ivana Generalića 3, 48000 Koprivnica
OIB: 26050530608
Financirano sredstvima