Tečaj razmatranja krunice

4. studenoga 2017.

Društvo za promicanje kršćanskih vrednota „Kristofori“ organizira brojne molitvene programe, za sve koji žele rasti u kršćanskoj zrelosti i bolje upoznati svoju vjeru. Uz već postojeće sadržaje, pokrenut je i tečaj razmatranja krunice – moćne i čudesne molitve za koju možemo reći da zapravo predstavlja sažetak Evanđelja.

Tečaj se održava u Zagrebu (Dubrava, ulaz u zgradu s dvije strane, Avenija Dubrava 43 ili Hrvatskog proljeća 28 – 1. kat). Tečaj vodi Nediljko Jelčić – član Kristofora, autor komentara dnevnih misnih čitanja koja možete svaki dan čitati na našem portalu, voditelj Škole molitve, te suvoditelj hodočašća. Na tečaju će se razmatrati otajstva po izboru grupe.

Zašto Krunica?

Tečaj razmatranja krunice, upravo zato što polazi od Marijina osobnog iskustva, izrazito je kontemplativna molitva. Bez te kontemplativne protege, izgubila bi svoje značenje, kao što je to Pavao VI. jasno istaknuo: „Krunica je bez razmatranja kao tijelo bez duše, njezino moljenje u tom slučaju pada u pogibao da postane mehaničko opetovanje formula te da se suprotstavi Isusovoj opomeni: ʽKad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani’(Mt 6, 7). (Iz apostolske pobudnice pape Ivana Pavla II. Rosarium Virginis Mariae)

U svojoj knjizi „Krunica – kako djelotvorno moliti krunicu”, Josip Lončar o krunici je rekao sljedeće:

Kroz molitvu krunice Bog nam ispunja obećanja što ih nam je dao u svojoj riječi. Također postajemo i vlasnici onoga što nam kao Kristovim nasljednicima pripada, te nastavljamo živjeti onako kako je on živio. Krist nam je u baštinu ostavio snagu (kroz osobu Duha Svetoga) koja može promijeniti naša srca. Na taj način počinjeno voljeti Boga i bližnjega koji je na njegovu sliku stvoren, a isto tako istinski počinjemo mrziti grijeh. Ljubav prema Bogu i bližnjemu otvara nam srce da postanemo milosrdni kao što je on bio milosrdan, tako da Duh Sveti kroz nas može nastaviti djelo evangelizacije, koja donosi najbolje plodove kad svjedočimo iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

Josip Lončar: Krunica – kako djelotvorno moliti krunicu

Vjerujemo da su ova razmišljanja dovoljan poticaj za sve koji zaista žele naučiti moliti krunicu srcem, naučiti razmatrati otajstva i spoznaje primijeniti na vlastiti život, da odvoje nešto vremena i sudjeluju na tečaju.

Ne mogu doći u Zagreb

Ako niste u mogućnosti doći u Zagreb, vikend-tečaj možemo održati i u vašem mjestu. Javite nam se na navedene kontakte kako bismo se dogovorili o detaljima.

Prijave i kontakt

Sve dodatne informacije, termine tečaja i ostalo možete dobiti slanjem upita na e-mail adresu: nediljkojelcic@gmail.com ili pozivom na broj: 098 195 0275 (Nediljko Jelčić).

Napomena: Ako neka grupa izrazi želju, može se održati tečaj razmatranja otajstava prema izboru (radosna, žalosna, slavna, svjetla).

Pročitajte i ovo

Škola molitve

Društvo Kristofori organizira Školu molitve kojom želimo pomoći pojedincima u izgradnji osobne i zajedničke (grupne) molitve. Tko se može prijaviti Svatko tko želi upoznati Gospodina, graditi osobni odnos kroz molitvu (bez obzira na stupanj duhovnosti i/ili obrazovanja) te doživjeti snagu i obećanja Božje Riječi za svakodnevni život, jer „doista, u čemu je iskušan trpio, može […]

Kristofori - Ustanova za promicanje kršćanskih vrednota

Ivana Generalića 3, 48000 Koprivnica
OIB: 26050530608
Financirano sredstvima