O našem radu

28. travnja 2014.

Kristofori

Kristofori svojim djelovanjem donose Krista onima koji ga još nisu sreli, ali i svima koji žele produbiti svoj odnos s njim.

Kristofori svojim djelovanjem donose Krista onima koji ga još nisu sreli, ali i svima koji žele produbiti svoj odnos s njim.
Budite i Vi dio naše obitelji kojoj je stalo do bližnjega u potrebi! Svojom molitvom, donacijom ili na neki drugi način podržite novu evangelizaciju.

O našem radu

Kamo idu Vaše donacije?

Kristofori djeluju kroz četiri pravne osobnosti: Udrugu građana, Zakladu, Ustanovu i tvrtku Figulus, čiji je vlasnik Ustanova Kristofori. Svaka od tih osobnosti ima svoj smisao, zadaće i odgovornosti i svaka od njih nastoji svojim djelovanjem pokriti maksimalan udio troškova potrebnih za djelovanje.

Naš rad obuhvaća više područja; osim Booka, knjiga, portala, Škole molitve, evangelizacijskih susreta, pojedinačne molitve za potrebite, tečaja razmatranja krunice, bračnih tečajeva i financijskih tečajeva, već se nekoliko godina pripremamo za uspostavu i izgradnju Centra za duhovnu pomoć umirućima.

Portal Book.hr (urednikbook@kristofori.hr). Book.hr neprofitni je vjerski medij namijenjen svim dobnim skupinama, na kojem objavljujemo  kvalitetne tekstove za osobnu izgradnju i rast u duhovnosti. Učlanite se i postanite prijatelj portala Book.hr. Koje pogodnosti vas očekuju provjerite ovdje.

Časopis Book (urednikbook@kristofori.hr) mjesečnik je za promicanje nove evangelizacije koji izlazi od 2010. godine (u travnju 2018. godine doživio 100. broj). Čitateljima je dostupan na kioscima Tiska i putem pretplate.

Tečajevi:

  1. Razmatranje krunice (nediljkojelcic@gmail.com): tečaj namijenjen svima koji krunicu, moćnu i čudesnu molitvu, žele naučiti moliti srcem.
  2. Škola molitve (tecaj@kristofori.hr): cjeloživotni tečaj molitve kojem je cilj pomoći pojedincima u izgradnji osobne i zajedničke (grupne) molitve.
  3. Brak i veze  (ljubavipostovanje@kristofori.hr): kroz male grupe brojni su brakovi osnaženi i obnovljeni, mnogi su spašeni, brojni samci i parovi stvorili su snažan temelj za ulazak u bračni život.

Molitveno-evangelizacijski susreti (info@kristofori.hr): sastoje se od slavljenja, predavanja i svjedočanstava. Moleći za bolesne i potrebite želimo pokazati Božje milosrđe na djelu.

Hodočašća (hodocasca@kristofori.hr): uz vodstvo svećenika organiziramo hodočašća Padru Piju u San Giovanni Rotondo, sv. Riti u Casciu, hodočašća u Svetu Zemlju… Posebnosti naših hodočašća jesu jedinstven način razmatranja Božje riječi, stručno i duhovno vodstvo, pojedinačna molitva za konkretne potrebe…

Knjige (www.figulus.hr): u svojoj smo biblioteci izdali već više od 40 naslova među kojima je nekoliko svjetskih bestsellera kao što su Ljubavi i poštovanje, Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist, Najsretniji ljudi na svijetu, U Tvojoj prisutnosti… Prevodimo i izdajemo naslove poznatih duhovnih autora: p. Marka Glogovića, p. Augustyna Pelanowskog, Francisa MacNutta, Sanforda, Josipa Lončara…

Molitva za potrebite (molitva@kristofori.hr) obuhvaća molitve za fizičko ozdravljenje, molitve za nutarnje iscjeljenje, te duhovna savjetovanja u skladu s našim mogućnostima. Molitva se održava u Domu Kristofora u Koprivnici te u župi sv. Stjepana u Botincu.

Centar za duhovnu pomoć umirućima (info@kristofori.hr). U tu smo svrhu – od donacija dobivenih isključivo za to ‒ kupili nešto više od 120 000 m2 zemljišta, napravili smo idejni projekt i studiju isplativosti. Također organiziramo posebne seminare za umiruće, tj. za one koji se iz bilo kojeg razloga nalaze pred neposrednom smrću. Čini nam se da se takvima iskazuje premalo brige i da mnogi od njih, pogotovo mladi, umiru bez odgovarajuće duhovne skrbi.

Vaša podrška čini važan dio u provedbi naših projekata, stoga smo zahvalni za svaku Vašu molitvu, donaciju i sve druge načine na koje nas podržavate.

Ukoliko nas želite podržati financijski, brojeve računa na koje možete izvršiti Vašu donaciju možete pronaći ovdje.

Neka Vam Gospodin bude nagrada!

Svoja pitanja i prijedloge možete slati Tatjani na e-adresu: tajnica@kristofori.hr.

Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela,

koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo. (Ef2,10) 

Pročitajte i ovo

Nemam više strah od života

Prihvaćena, a ne osuđivana Sve što sam doživjela na molitvi, bilo je upravo onako kako je moje srce očekivalo da bi trebalo biti ako idem Gospodinovim poslužiteljima: prihvaćena a ne osuđivana, nježno podučena, a ne izmoralizirana od vaših molitelja. Uistinu sam osjetila Isusovu ljubav i u takvom ozračju i duhu mogla sam izreći stvari o […]

Primajte informacije o susretima i ostalim aktivnostima putem e-maila i/ili WhatsApp grupe

Ako želite primati informacije putem e-maila ili poruke na mobitel o našim susretima (mjesta, lokacije i vrijeme održavanja), te o ostalim aktivnostima (hodočašća, tečajevi, ostali susreti), molimo Vas da se prijavite putem jedne od poveznica niže. Uvjete korištenja Vaših podataka možete pogledati ovdje. Prijavom na neku od naših lista, slažete se sa uvjetima korištenja podataka.  Za […]

Zaklada

Zaklada Kristofori osnovana je u svrhu promicanja kršćanskih vrijednosti u svim slojevima društva, i djelovanja prema istim. Zaklada Kristofori osnovana je u svrhu promicanja kršćanskih vrijednosti u svim slojevima društva, i djelovanja prema istim. Namijenjena je svima koji također teže promicanju kršćanskih vrijednosti kao što su: karitativna ljubav, poštenje, istinoljubivost, poniznost, odgovornost, vjernost, sloboda, pravo […]

Društvo (udruga građana)

Društvo za promicanje kršćanskih vrednota „Kristofori” usmjereno je prema katoličkoj karizmatskoj duhovnosti, te svojim djelovanjem doprinosi mnogovrsnim izričajima duhovnosti koje Crkva priznaje i ima. Društvo Kristofori nastoji svojim mnogobrojnim aktivnostima djelovati u svim slojevima društva svjedočeći i podučavajući temeljne vrijednosti čovječanstva utemeljene na Bibliji te nauku Crkve. Društvo Kristofori je u pravnom smislu udruga građana, […]

Ustanova

Ustanovu za promicanje kršćanskih vrednota Kristofori osnovala je Zaklada Kristofori i ona je njezin vlasnik. Ustanovu za promicanje kršćanskih vrednota Kristofori osnovala je Zaklada Kristofori i ona je njezin vlasnik. Ustanova Kristofori bavi se izdavanjem časopisa i portala “Book” (Portal Book), kao i izdavanjem knjiga, audio i videozapisa kršćanske tematike, organizacijom tečajeva i predavanja s ciljem […]

Kristofori - Ustanova za promicanje kršćanskih vrednota

Ivana Generalića 3, 48000 Koprivnica
OIB: 26050530608
Financirano sredstvima