Trodnevno hodočašće sv. Riti (lipanj 2024.)

Datum(i):
7. - 9. 6.

7. – 9. 6. 2024.

Tema hodočašća

Škola molitve 2: ulazak u duh, promatranje, prepričavanje, meditacija, unutarnja molitva i dijeljenje detalja.

Osnovni cilj

Naučiti i vježbom usvojiti osnove promatranja Božje riječi, meditacije Božje riječi te nutarnje molitve.

Program / sadržaj

POLAZAK

Polazak iz Zagreba s autobusnog kolodvora u ponoć s četvrtka na petak. Na kolodvor je potrebno doći u četvrtak 06. svibnja 2024. u 23:40 (dvadeset minuta prije polaska).

Prvi dan (petak 07. lipnja 2024.): Zagreb – Asiz

Putovanje kroz Sloveniju i Italiju, s kraćim usputnim zaustavljanjima radi odmora i okrepe. U prijepodnevnim satima dolazak u Asiz. Posjet mjestu povezanu sa životom, obraćenjem i djelovanjem jednoga od najvećih svetaca Katoličke crkve – svetog Franje. Misa u jednome od svetišta. Smještaj u hotel u Assisu, slobodno vrijeme te večera i noćenje.

Drugi dan (subota 08. lipnja 2024.): Cascia

Nakon doručka u hotelu odlazak u Casciu, slijedi sveta misa i posjet bazilici u kojoj se nalazi tijelo sv. Rite te razgled mjesta u kojem je živjela i umrla svetica. Poslijepodne je slobodno za hodočasničke pobožnosti, osobne razgovore s voditeljima tečaja i pojedinačne molitve za potrebe hodočasnika. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Treći dan (nedjelja 09. lipnja 2024.): Assisi – Padova – Zagreb

Rani doručak i odjava iz hotela. Dolazak u Padovu i sveta misa u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića. Razgled svetišta i posjet grobu i ispovjedaonice, a kasnije obilazak bazilike sv. Antuna. Nastavak putovanja prema Zagrebu s kraćim usputnim zaustavljanjima radi odmora i okrepe. Predviđen povratak u Zagreb: u kasnim večernjim satima (oko ponoći).

Ukupna cijena: 380 EUR po osobi.

Plaćanje: akontacija 50 EUR uplaćuje se po prijavi i rezervaciji (u slučaju odustajanja se ne vraća).

Preostali iznos, 330 EUR, uplaćuje se u dvije rate (prva rata – 165 EUR, rok uplate do 10. travanj 2024. g.; druga rata – 165 EUR, rok uplate do 10. svibanj 2024. g.). Mogućnost obročnog plaćanja na najviše dvije rate – obvezno napomenuti prigodom prijave i rezervacije.

U cijenu uključeno: prijevoz autobusom visoke turističke klase, smještaj u Assisu u Domus Madonna della Rose, duhovno i stručno vodstvo tijekom puta, jamčevinu i troškove organizacije putovanja, prvi dan – noćenje i večera; drugi dan – doručak, ručak, večera i noćenje; treći dan – doručak.

U cijenu nije uključeno: piće za vrijeme obroka, eventualne ulaznice za posjet građevinama koje nisu predviđene programom, dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje (zdravstveno i otkaz putovanja – svaki hodočasnik koji želi dogovara ga izravno s osiguravajućim društvom), odstupanja od programa te novac za osobnu potrošnju.

Ostalo

Za prelazak preko granice treba ponijeti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Hodočašće organizira putnička agencija Magdala u suradnji s Ustanovom Kristofora u pratnji svećenika iz Hrvatske. Zadržavamo pravo izmjene programa.

Za detaljne informacije i rezervacije nazovite na: 091/949-8854 (radnim danom 8 – 16 sati); javite e-poštom na: hodocasca@kristofori.hr ili jednostavno popunite obrazac niže.

Prijavite se
Odaberite datum putovanja:
Datum:*
Osobni podaci:
Putna isprava
Ostali podaci
7. - 9. 6.

Kristofori - Ustanova za promicanje kršćanskih vrednota

Ivana Generalića 3, 48000 Koprivnica
OIB: 26050530608
Financirano sredstvima