Hodočašće u Fatimu i Santiago de Compostela (studeni 2024.)

Datum(i):
21.-27. studenoga 2024.

Program/sadržaj

U hodočašće je, osim klasičnog programa, uključen tečaj razmatranja krunice (Škola molitve) koji će se odvijati tijekom putovanja u autobusu, s predavanjima i praktičnim vježbama te kratkim kršćanskim filmovima. Mogućnost ispovijedi.

Školu molitve (tečaj razmatranja krunice) predvodi Nediljko Jelčić, a za duhovno vodstvo je zadužen vlč. Darko Tomašević.

Za ostatak programa, odnosno za vodstvo po Fatimi, Santiagu de Composteli i ostalim mjestima, zadužen je stručni vodič. Hodočašće organizira putnička agencija „Magdala” u suradnji sa Ustanovom Kristofori u pratnji svećenika iz Hrvatske.

1. dan: četvrtak, 21.11.2024.: Zagreb-Lisabon-Fatima

Okupljanje grupe na aerodromu u Zagrebu dva sata prije leta. Let u 14.50 sati. Slijetanje u Frankfurt u 16.30 sati. Let iz Frankfurta u 19.55 sati. Dolazak u Lisabon u 22.05 sati. Transfer autobusom do Fatime. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: petak, 22.11.2024. Fatima

Doručak. Cjelodnevni hodočasnički program u svetištu u Fatimi, mjestu ukazanja BDM 1917. godine djeci i pastirima iz obližnjeg sela. Majka Marija ih je zamolila da na tom mjest sagrade kapelicu, danas središnji dio Svetišta. Uz hodočašćenje mjestima vezanima uz život malih vidioca: Franje, Jacinte i Lucije, razmišljat ćemo o čudesnim Božjim zahvatima u povijesti i u životima pojedinaca. Sveta misa. Križni put u predivnoj prirodi i posjet Aljustrela – sela gdje su vidioci rođeni i razgled rodnih kuća vidioca. Razgled svetišta, bazilike, Berlinskog zida. Večera. Krunica u kapelici ukazanja. Nakon večere sudjelovanje u večernjoj procesiji. Noćenje.

3. dan: subota, 23.11.2024. Alcobaca-Nazare-Fatima

Doručak. Sveta misa. Slijedi Alcobaca i posjet velebnoj gotičkoj Marijinoj crkvi i samostanu. Crkva je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavak vožnje do Nazarea, tipičnog ribarskog sela na obali Atlantika u kojem se nalazi jedno od najstarijih svetišta Portugala: crkva Gospe od Nazarea. Povratak u Fatimu. Večera.

Sudjelovanje u večernjem molitvenom programu i procesiji. Noćenje.

4. dan: nedjelja, 24.11.2024. Fatima-Braga-Santiago de Compostela

Doručak. Vožnja do Barge, svetištu Dobrog Isusa (Bom Jesus do Monte), glasovitog hodočasničkog mjesta Portugala još od davne 1722., od kad postoji Sveti put koji vodi do barokne bazilike na vrhu brda s kojeg se prostire pogled na grad Bragu – nekdašnje biskupijsko sjedište Portugala. Sveta misa. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak prema Španjolskoj – Santiagu de Compostelli, jednom od tri najvažnija kršćanska hodočasnička mjesta u povijesti (uz Jeruzalem i Rim). Milijuni ljudi kroz povijest, posebice kroz srednji vijek, kročili su starim hodočasničkim putovima sanjajući Santiago. Sveti Jakov postao je apostol Iberskog poluotoka i zaštitnik Španjolske. Smještaj u hotelu i večera. Večernja šetnja gradom. Noćenje.

5. dan: ponedjeljak, 25.11.2024. Santiago de Compostela-Fatima

Doručak. Sveta misa. Slobodno jutarnje vrijeme za razgled grada. Tu se nalazi katedrala sv. Jakova, kripta s tijelom svetog Jakova.
Tko želi može proći fazu Comina od 7 km od brda Monte do Gozo (Brdo radosti) do katedrale sv. Jakova, Brdo radosti je poznato je po tome što je mjesto gdje kršćanski hodočasnici na Camino de Santiago (Put sv. Jakova) mogu dobiti prvi pogled na tri tornja svog odredišta, katedrale Santiago de Compostela.Nakon odmora slijedi vožnja uz povremena zaustavljanja do Fatime. Večera. Noćenje.

6. dan: utorak, 26.11.2024. Fatima-Lisabon

Doručak. Vožnja do Lisabona. Panoramski razgled glavnog grada Portugala još od 12. stoljeća: samostan Mosteiro dos Jeronimos, toranj Belem, statua Krista Kralja. Šetnja do katedrale i crkve San Antonio a Se, sagrađene na mjestu gdje je rođen sv. Antun Padovanski. Sveta misa. Slobodno vrijeme u glavnom gradu Portugala za ručak u prekrasnoj ulici Rua Augusta i na glavnom gradskom trgu Rossio. Slobodno vrijeme za obilazak Lisabona. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: srijeda, 27.11.2024. Fatima-Lisabon- Zagreb

Transfer do zračne luke Lisabon i povratak prema Zagrebu. Let iz Lisabona u 14.25 sati. Let preko Munchena. Let iz Munchena u 20.20 sati. Povratak u Zagreb u 21.20 sati. Avio prijevoznik na ovom hodočašću je Lufthansa (LH).

O bilo kojoj mogućoj promjeni putnici će u najkraćem roku biti obaviješteni.

Rezervacije i uvjeti plaćanja

Ukupna cijena hodočašća iznosi 1220,00 eura sa svim pristojbama. Cijeli iznos treba biti uplaćen zaključno s 15.10.2024. godine.

Plaćanje: akontacija 60€ uplaćuje se po prijavi i rezervaciji (u slučaju odustajanja se ne vraća).
Preostali iznos, 1160€ – mogućnost obročnog plaćanja na najviše dvije rate – obavezno napomenuti prilikom prijave i rezervacije.

Cijena uključuje:

  • prijevoz zrakoplovom po programu s uključenom predanom prtljagom prema propisima kompanije,
  • sve pristojbe,
  • autobus u Porutugalu i Španjolskoj po programu,
  • smještaj na bazi dvokrevetne sobe u kvalitetnim hotelima sa 4* na bazi 6 polupansiona (doručak, večera) 5 dana u Fatimi i 1 dan u Santiagu de Composteli.
  • Sve ostalo kako je navedeno u programu, organizacija, jamčevina i vodstvo.
  • Nadoplata za jednokrevetnu sobu je 240 eura.

Cijena ne uključuje:

  • prijevoz do zračne luke pri dolasku u Zagrebu i pri povratku,
  • nošenje kovčega u hotelima,
  • piće uz objed te ono što po dogovoru dodatno naručimo.
  • Putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od rizika otkazivanja putovanja (ono se dogovara posebno i to je potrebno napomenuti prilikom prijave) – preporučujemo da se napravi.

Svi putnici mogu zatražiti i dobiti na HZZO – u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju u EU vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa. Za neke je stavke moguć dogovor.

 

Za detaljne informacije i rezervacije nazovite na: 091/949-8854 (radnim danom 8 – 16 sati); javite e-poštom na: hodocasca@kristofori.hr ili jednostavno popunite obrazac niže.

 

Prijavite se
Odaberite datum putovanja:
Datum:*
Osobni podaci:
Putna isprava
Ostali podaci
21.-27. studenoga 2024.

Kristofori - Ustanova za promicanje kršćanskih vrednota

Ivana Generalića 3, 48000 Koprivnica
OIB: 26050530608
Financirano sredstvima