Četverodnevno hodočašće u San Giovanni Rotondo (lipanj 2024.)

Datum(i):
20.-23.6.2024.

Tema hodočašća

Škola molitve: promatranje, meditacija i unutarnja molitva

Osnovni cilj

Naučiti i vježbom usvojiti osnove promatranja Božje riječi, meditacije Božje riječi te stvaranja nutarnje molitve.

Program/sadržaj

U hodočašće je, osim klasičnog programa, uključen tečaj molitve (Škola molitve) koji će se odvijati tijekom putovanja u autobusu, s predavanjima i praktičnim vježbama te kratkim kršćanskim filmovima. Mogućnost ispovijedi.

polazak: ZAGREB – LORETO (Srijeda 19.6.) 

Polazak iz Zagreba s autobusnog kolodvora u srijedu, 19.6.2024. u 23 sata. Na kolodvor je potrebno doći u 22:40 sati (dvadeset minuta ranije). Putovanje preko Slovenije (GP Bregana) i Italije s kraćim usputnim zaustavljanjima radi odmora i okrepe.

Prvi dan: Loreto – San Giovanni Rotondo (četvrtak 20.6.)

U prijepodnevnim satima posjet Loretu u kojem se nalazi kućica sv. Obitelji i sveta misa (10:30 h). Dolazak u San Giovanni Rotondo oko 17:00 h. Smještaj u hotel. Odlazak do tijela sv. padre Pija, večera i noćenje.

Drugi dan: San Giovanni Rotondo – Pietrelcina (petak 21.6.)

Nakon doručka u hotelu vožnja do Pietrelcine. Upoznat ćemo se s rodnim mjestom sv. padre Pia. Obilazak njegovog doma, crkve krštenja (sv. Misa), mjesta molitve i prvih znakova njegova poslanja. Nakon osvježenja i obilaska te vremena za molitvu vraćamo se u hotel. Večera. Noćenje.

Treći dan: San Giovanni Rotondo (subota 22.6.)

Nakon doručka u hotelu: sveta misa i posjet mjestima povezanima sa životom Sveca. Posjet mjestu Monte Sant’Angelo, gdje se nalazi špilja sv. Mihaela. Povratak u hotel i poslijepodne slobodno za hodočasničke pobožnosti, osobne razgovore s voditeljima tečaja i pojedinačne molitve za potrebe hodočasnika. Večera i noćenje.

Četvrti dan: San Giovanni Rotondo – Lanciano – Zagreb (nedjelja 23.6.)

Rani doručak u hotelu (ili pripremljeni „lunch paketi“ za put) i odjava iz hotela. Posjet Lancianu, svetištu euharistijskog čuda i sveta misa. Nastavak putovanja prema Zagrebu s kraćim usputnim zaustavljanjima radi odmora i okrepe. Predviđen povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima (oko ponoći).

Rezervacije i uvjeti plaćanja

Ukupna cijena: 345€ po osobi.

Plaćanje: akontacija 45€ uplaćuje se po prijavi i rezervaciji (u slučaju odustajanja se ne vraća). Preostali iznos, 300€, uplaćuje se u dvije rate. Mogućnost obročnog plaćanja na najviše dvije rate – obavezno napomenuti prilikom prijave i rezervacije.

U cijenu uključeno:

  • prijevoz autobusom visoke turističke klase,
  • smještaj u San Giovanni Rotondu u hotelu Fini*** (https://www.hotelfini.it/it/home/) na bazi tri polupansiona (polupansion uključuje: prvi dan – noćenje i večera; drugi dan – doručak, večera i noćenje; treći dan – doručak),
  • duhovno i stručno vodstvo puta,
  • jamčevina i troškovi organizacije putovanja,
  • primjerak Novog Zavjeta za Školu molitve.

U cijenu nisu uključeni: ručkovi, piće za vrijeme obroka, eventualne ulaznice za posjet građevinama koje nisu predviđene programom, dobrovoljno putno osiguranje (zdravstveno i otkaz putovanja – svaki hodočasnik koji želi dogovara ga izravno s agencijom; iznosi ukupno 8€ po osobi), odstupanja od programa i novac za osobnu potrošnju.

Ostale napomene

Za prelazak preko granice ponijeti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu. Hodočašće vode „Kristofori“ u pratnji svećenika iz Hrvatske. Zadržavamo pravo izmjene programa i korekciju cijena u slučaju rasta cijena goriva. Ukoliko će cijene goriva još rasti, moguće je povećanje cijene aranžmana do 15€.

Informacije o putovanju u Italiju možete pogledati na službenim stranicama MVEP-a (Link).

Za detaljne informacije i rezervacije nazovite na: 091/949-8854 (radnim danom 8 – 16 sati); javite e-poštom na: hodocasca@kristofori.hr ili jednostavno popunite obrazac niže.

Prijavite se
Odaberite datum putovanja:
Datum:*
Osobni podaci:
Putna isprava
Ostali podaci
20.-23.6.2024.

Kristofori - Ustanova za promicanje kršćanskih vrednota

Ivana Generalića 3, 48000 Koprivnica
OIB: 26050530608
Financirano sredstvima