fbpx

book hr banner 130x1000px

Ljubav i poštovanje - Iskustva i svjedočanstva

Sada znamo što nam je činiti kad se suočimo s međusobnim nerazumijevanjem

Da mi je netko rekao da ćemo se suprug i ja odlučiti pohađati tečaj „Ljubav i poštovanje”, rekla bih mu da je zasigurno lud...


Da mi je netko rekao da ćemo se suprug i ja odlučiti pohađati tečaj „Ljubav i poštovanje”, rekla bih mu da je zasigurno lud. Ja bih još i pristala, međutim moj suprug, mi zajedno?! Ma ni u najluđim snovima. No, kako to obično i biva u životu, za sve je zaslužan Onaj gore, jedan jedini, naš Gospodin . Lijepo je to sve posložio, čak bih rekla, da bolje nije mogao.

Svi imamo mana, ali naravno da uvijek gledamo mane drugoga, nama najbližih i najdražih osoba. Tako sam i ja vječito gledala što nedostaje mom suprugu i kakva je on osoba. Nisam shvaćala njegove potrebe i namjere. Nisam znala niti razgovarati s njim, a još manje sam ga razumjela.

BITNO JE USTATI

Zašto sam se odlučila prijavit nas? Najviše kako bismo oboje shvatili da sve ovo što se događa u braku je normalno i da ćemo još 100 puta padati, ali bitno je svaki put ustati i ne odustati. Kroz Tečaj sam shvatila da svi prolazimo isto, samo svatko od nas na svoj način. Moj brak i tuđi brak se razlikuju samo po imenima osoba koje se nalaze u njemu. Svi imamo dobrih i loših dana i situacija u braku. Nema tog bračnog para koji nije zapeo u ludom krugu, ali zahvaljujući ovom Tečaju ima onih koji su ga naučili prepoznati i zaustaviti se da se još jače i brže „ne zavrte”. Vjerujem da smo sada moj suprug i ja u ovoj drugoj skupini.

„SADA ZNAMO STATI”

Kada nam dođu dani u kojima se ne razumijemo, kao da svatko priča svoj jezik, nekako se oboje sjetimo da smo zapeli  u ludom krugu i da je vrijeme da stanemo.

Mogu samo još nadodati da poznavajući svog supruga, u mnogim situacijama reagira drugačije nego što je prije činio, a to mi puno znači. Veliko hvala voditeljima Tečaja, Ivani i Danijelu, na svemu što čine i rade, zaista smatram da smo suprug i ja pravi sretnici što smo pohađali Tečaj. I, da me sad pitate bi li opet otišla unatoč tome što sam ga završila, 100 puta bi rekla da! Hvala i slava Isusu!