fbpx

book hr banner 130x1000px

Ljubav i poštovanje - Iskustva i svjedočanstva

VIDEO Slamka spasa za njihov brak bio je tečaj ‘Ljubav i poštovanje’; poslušajte svjedočanstvo

Bobana i Igor svjedoče kako su tijekom ovog tečaja počeli živjeti svoj novi život. Bog je spasio njihov brak i sad koračaju s Njime


Bračni par, Bobana i Igor Ostojić svjedočili su na konferenciji Zadrži smjer održanoj nedavno u svetištu Majke Božje Remetske, u organizaciji Kristofora. U braku su 13 godina i, kako priznaju iskreno, jako često su bili na dnu, pa i razmišljali o razvodu zbog učestalih svađa i neslaganja.

Prošle su godine, kako bi spasili svoj brak, upisali tečaj Ljubav i poštovanje. Igor priznaje, bio je skeptičan. Nije znao ni o čemu se radi, ni tko su Kristofori… Ali bila je to zadnja nada za njihov brak i pristao je. Danas govori da s tečaja ne bi izlazio ?

Igor i Bobana svjedoče kako su mislili da su najgori, što su često i isticali tijekom tečaja. Međutim, slušajući svjedočanstva drugih, shvatili su da nisu sami. „Svi na sebi imamo ruksak koji smo donijeli u brak. Imamo probleme za koje mislimo da su vezani za supružnika, no zapravo smo ih unijeli u brak”, objašnjava Igor što je naučio na tečaju.

Ono što im je pomoglo u odnosu, odnosno u rješavanju bračnih problema i svađa, je savjet voditelja tečaja neka u svađama supružnika promatraju kao Isusa, odnosno da zamisle kao da razgovaraju s Isusom, a ne sa supružnikom. Bih li ovo što govorim supružniku rekao Isusu?

Igor i Bobana priznaju da su svoje probleme pokušavali riješiti na svjetovan način, ali ne i kroz Sveto pismo. Ivana i Danijel, voditelji tečaja, pomogli su im da vide i čuju ono što im Bog želi reći kroz Sveto pismo. Iako su bili vjernici, odlazili na Svetu misu, molili krunicu, Igor priznaje da je sve to bilo „školski” te da je tek s tečajem počeo njihov život s Bogom, njihovo obraćenje. Njihov brak, njihove borbe danas su lakše. 

Video svjedočanstva možete pogledati ovdje.