fbpx

book hr banner 130x1000px

Ljubav i poštovanje - Iskustva i svjedočanstva

TEČAJ GA IZNENADIO: ‘Mislio sam da ću dobiti potvrdu da sam JA u pravu…’

Na početku tečaja nisam bio zainteresiran za suradnju. Bio sam pun sebe, mislio da meni to ne treba, pogotovo nakon prve lekcije gdje nisam prihvaćao da postoji neko drugo, ružičasto mišljenje.


TKO JE U PRAVU?

Nakon jedne posebne lekcije uvidio sam da pogrešno shvaćam tečaj. Mislio sam da ću dobiti potvrdu da sam JA u pravu cijelo vrijeme, a moja žena u krivu. To iskrivljeno mišljenje me je uništavalo iznutra i tjeralo me da zapravo loše mislim o svojoj supruzi, a da toga nisam bio svjestan.

Slušao sam njene monologe, a zapravo ništa nisam čuo, bio sam totalno isključen. Nakon toga sam shvatio da se mi ne razumijemo, ono što je meni bitno, njoj nije i obratno. Shvativši to, i pokušavajući to primijeniti na onih 20% vremena počele su se događati ogromne stvari za nas. Jednostavno sitnice nas više nisu smetale, počeo sam uviđati što zapravo njoj treba – LJUBAV. Pokazivanje ljubavi bez obzira na to je li meni iskazano poštovanje. 

Jedna stvar je tu bila bitna – počeo sam suprugu ljubiti i gledati kao samog Isusa Krista. Doživio sam jedno veliko olakšanje to čineći. Ludi krugovi će dolaziti i odlaziti, ali ni u jednom trenutku ne smijem prestati gledati svoju suprugu kao Isusa.