fbpx

book hr banner 130x1000px

Ljubav i poštovanje - Iskustva i svjedočanstva

U našem je braku bilo svega ružnog što možete zamisliti, no nakon tečaja gledamo se „drugim očima“

Kada smo pročitali knjigu „Ljubav i poštovanje“, pronašli smo se u svakoj rečenici, ali sami to nismo znali primijeniti


Mi smo Romana i Zdravko. Vjenčani smo 25 godina. U brak smo oboje donijeli tugu i rane iz nesređenih obitelji i našu nezrelost (vjenčali smo se u 19., tj. 22. godini). U našem je odnosu bilo svega ružnog što možete zamisliti (osim prevare). Bilo je predivnih trenutaka, ali to ružno kao da je stalno 'visjelo' iznad naših glava.

Kada smo pročitali knjigu „Ljubav i poštovanje“, pronašli smo se u svakoj rečenici, ali sami to nismo znali primijeniti kako bismo riješili naše probleme. Zato smo se u lipnju prijavili na Tečaj, koji je počinjao u rujnu.

Od tog su trenutka krenule napasti! U srpnju, kolovozu i rujnu smo stalno bili posvađani. (Da nas sad pitate zašto, ne bismo vam znali reći. Nemamo pojma zašto.) Prvi put kad smo došli na Tečaj, iskusili smo silnu ljubav i osjećaj pripadanja.

Mi kao par sada bolje razumijemo i prihvaćamo naše različitosti i to nam pomaže u komunikaciji i rješavanju problema. Gledamo se „drugim očima“. Naučili smo jedno drugome reći što nam treba i što želimo. I naučili smo koliko je njoj važna ljubav, i koliko je njemu važno poštovanje.

Susreti se održavaju svaka dva tjedna, što bismo također pohvalili! Imali smo dovoljno vremena da proučimo temu po temu, da o njoj promislimo i primijenimo ju. Pohvaljujemo i zadaće, jer se supružnici uče fokusirati samo na njih. Voditelji Ivana i Danijel su jednostavni i prirodni. Njihov trud, predanost i znanje svi smo cijenili i primjećivali. Svi smo lako učili i shvaćali.

Zato, dragi naši sestro i brate u Kristu, potičemo vas da se prijavite na Tečaj ljubavi i poštovanja! Borite se za vaš brak i vašu obitelj!

Bog uvijek pobjeđuje!