fbpx

book hr banner 130x1000px

Ljubav i poštovanje - Iskustva i svjedočanstva

Nakon tečaja „Ljubav i poštovanje“ nije se promijenio samo naš odnos nego i način razmišljanja, ponašanja, naš život…

Od svih lekcija najviše nas se je dojmila ona koja govori o tome kako treba mijenjati samog sebe ili barem pokušati, te da je to jedini način na koji možeš promijeniti drugoga…


Iznimno mi je drago što sam sudjelovala na tečaju „Ljubav i poštovanje“. Na njemu sam naučila puno stvari koje, nažalost, nisam vidjela kod svojih roditelja. Shvatila sam da moje potrebe, kao i potrebe mog partnera nisu krive, već se samo razlikuju. Od svih lekcija najviše nas se je dojmila ona koja govori o tome kako treba mijenjati samog sebe ili barem pokušati, te da je to jedini način na koji možeš promijeniti drugoga. Nakon tečaja nije se promijenio samo naš odnos nego i naš život, način razmišljanja i reagiranja u pojedinim situacijama.

 

„NAŠ JE TRUD DONIO PLODOVE“

Počela sam koristiti svoje uši i svoja usta „proporcionalno“ (više slušati da bih shvatila, a manje pričati da bi me shvatili), i već primjećujem rezultate u odnosu prema drugim ljudima. Shvatila sam da ljudi koji me okružuju ne mogu čitati moje misli, te da ih, kao i svoje osjećaje, moram verbalizirati. Naučila sam da ponekad moram svoj „ružičasti“ mozak „poplaviti“ kako bih shvatila svog partnera. Spoznala sam da vrijedim i da moje potrebe nisu nimalo drugačije od potreba bilo koje druge žene. Stoga sam se posvetila radu po pitanju ljubavi i poštovanja, i usudim se reći da sam dosta napredovala.

Svaka je situacija novi izazov, novi test da se primjeni naučeno. Često se na tom ispitu padne i reagiramo bez ljubavi, odnosno bez poštovanja, no treba biti ustrajan, ne odustati i ne predati se. Naš je trud donio plodove i vjerujemo da će ih donositi, iako smo u nekim trenucima mislili da nismo jedno za drugo i da smo pogriješili, a zapravo smo samo različiti.

Zahvalni smo voditeljima tečaja, koji su ga upotpunili svojim svjedočanstvom. Tečaj bismo preporučili svima, jer uz to što smo stekli divna poznanstva, stekli smo i ono najvažnije – ljubav i poštovanje.

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)