fbpx

book hr banner 130x1000px

Ljubav i poštovanje - Iskustva i svjedočanstva

Nakon više od 10 godina braka i stalnih borbi zbog međusobnog nerazumijevanja, tečaj „Ljubav i poštovanje“ došao nam je kao Božji dar

„Iako smo aktivni vjernici, problemi u braku nisu nas mimoišli…“

 

Nakon više od 10 godina braka i stalnih borbi zbog međusobnog nerazumijevanja, tečaj „Ljubav i poštovanje“ došao nam je kao Božji dar

Jako sam se obradovala kad sam vidjela da se je počeo održavati tečaj „Ljubav i poštovanje“. Odmah sam prijavila sebe i supruga, i molila Boga da on pristane ići. Nakon više od 10 godina braka i stalnih borbi s nerazumijevanjem i neprihvaćanjem međusobnih razlika, Tečaj nam je došao kao Božji dar i odgovor na uzroke naših nesuglasica i svađa. Iako smo aktivni vjernici, problemi u braku nisu nas mimoišli, već su se i intenzivirali kako su dolazila djeca. 

ŠTO SAM NAUČILA NA TEČAJU

Brak je jedna čudesna zajednica. Bog u svojoj mudrosti poznaje naša srca i zna da ih mi sami možemo upoznati jedino u susretu s drugim, drugačijim od nas, preko koga nas Bog iz tame izvodi u „svoje divno svjetlo“ i pokazuje tko smo i za što smo sve sposobni! Na Tečaju sam naučila da smo mi, kao muškarci i žene, različiti i da je to dobro, te da smo kao takvi dar jedni drugima: Crkva u malom – različiti udovi koji služe jedan drugome. I to će savršeno funkcionirati ako je Krist glava! Također sam naučila da ne mogu govoriti iz svog ženskog (ružičastog) gledišta i očekivati da me moj muškarac (s plavim gledištem) razumije, i da je dobro pojasniti stvari i ne očekivati da drugi čita moje misli.

POZITIVNE PROMJENE

Naučila sam što znači poštivati svoga muža i kako mu to iskazati, te da je prevažno reagirati vjerujući Božjoj Riječi, a ne svojim osjećajima. Naučila sam i još mnogo toga što mi je pomoglo da bolje razumijem što je zapravo život u zajedništvu. Naše zajedničko druženje na Tečaju zbližilo je supruga i mene i unijelo mnoge pozitivne promjene u naš brak. Tečaj bih od srca preporučila svim parovima: onima u braku, kao i zaručnicima, ali i onima koji bi to tek mogli postati.

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)