fbpx

book hr banner 130x1000px

Ljubav i poštovanje - Iskustva i svjedočanstva

Nakon sudjelovanja na tečaju „Ljubav i poštovanje“ primjećujem brojne plodove i blagoslove u našem braku

„I dalje sam svjesna suprugovih mana, ali sada sasvim drugačije reagiram na njih - s manje kritiziranja, ljutnje, shvaćajući da smo različiti…“ 

 

Nakon sudjelovanja na tečaju „Ljubav i poštovanje“ primjećujem brojne plodove i blagoslove u našem braku

Zahvalna sam Gospodinu što smo suprug i ja imali priliku sudjelovati na tečaju „Ljubav i poštovanje“. I danas, nekoliko mjeseci nakon tečaja, vidim plodove i blagoslove u našem braku. Zahvaljujući lekcijama na susretima, zajedničkim zadacima, ali i iskustvima drugih parova u našoj grupi, naš je bračni odnos postao zrelijim. Najviše su mi se u srce urezale dvije stvari: „ludi krug“ – koji je revolucionarno otkriće za mene (tijekom bračnog konflikta sâm spomen da smo ušli u „ludi krug“ zaustavlja svađu, kao da nam razbistri pogled i usmjeri razgovor prema rješavanju problema), te predivna spoznaja da moja ljubav prema suprugu ne bi trebala ovisiti o njegovoj ljubavi prema meni, nego prije svega o mom odnosu s Gospodinom. Ljubav je Božja zapovijed a poslušnost Bogu uvijek donosi obilat rod i pravu radost.

RAZUMIJEVANJE RAZLIČITOSTI

I dalje sam svjesna suprugovih mana, ali sada sasvim drugačije reagiram na njih – s manje kritiziranja, ljutnje, shvaćajući da smo različiti, da svi imamo slabosti, da svi znamo biti zavedeni i da padamo u zamku oholosti; više smo skloni rušiti nego li graditi. Predavanje Nevenke Dautanac na kraju tečaja o različitim osobnostima potpuno mi je promijenilo pogled na ljude koji su drugačiji od mene, pa tako i na mog supruga i jako mi je dragocjeno. Danas suprug i ja komuniciramo zrelije, s više razumijevanja i to mi je prelijepo. Zadnja lekcija tečaja o opraštanju također je ostavila dubok trag na mene i jako puno mi znači. Zahvalna sam voditelju koji je podijelio svoje iskustvo opraštanja roditeljima, nakon čega sam počela razmišljati kakav sam roditelj i kakav roditelj želim postati, kakve terete stavljam na djecu i kako to ispraviti, a sve se to može primijeniti i na bračni odnos. Opraštati na Božji način iscjeljuje srce, ozdravlja odnose i donosi mnoge blagoslove.

Od srca zahvaljujem voditeljima tečaja. Njihova skromnost i jednostavnost u vođenju naše male grupe pomogla nam je da se otvorimo i podijelimo svoja iskustva s povjerenjem. I hvala od srca na molitvama na kraju svake lekcije – nitko od nas nije mogao ostati ravnodušan na molitve srca koje su nas zasigurno približile Bogu, obogatile zajedništvo u grupi i još više potaknule na molitvu u braku. Neka vam Gospodin stostruko uzvrati.

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Male grupe (tečajevi) izvrstan su „alat” koji nam pomaže da shvatimo, razumijemo te pronađemo idealnu osobu za sebe; da svome partneru postanemo „idealna” osoba ili da istu ne izgubimo. Detaljnije o samom principu tečaja, što njime dobivate, modelima, novčanoj naknadi te prijavama možete saznati ovdje. Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na broj: 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati).