fbpx

book hr banner 130x1000px

Kako pronaći pravog partnera ili znati da je trenutni partner/zaručnik prava osoba za mene?

Mojih 5 minuta za brak, vezu, obitelj

Sestra Lucia dos Santos prije svoje smrti predkazala je da će posljednja bitka između Žene i Zmije biti bitka za brak i obitelj.
U pismu upućenom kardinalu Carlu Caffarru između ostalog je napisala: „Posljednja bitka između Gospodina i kraljevstva Sotone bit će za brak i obitelj. Ali, ne bojte se! Tkogod radi na očuvanju svetosti braka i obitelji uvijek će, na sve načine imati protivnika, jer to je odlučno pitanje.“

„Oružje“ za bitku

Gledajući sve što se oko nas i u našim obiteljima događa, može se primijetiti da je bitka itekako počela i da si to moramo posvijestiti. Prorok Hošea (4, 6) je rekao: „Moj narod gine; nema znanja.“ Upravo zato pokrenuli smo i male grupe koje nakon godine dana imaju odlične rezultate i pokazale su se kao izvrsno „oružje“ za borbu i temelj za stjecanje znanja potrebnih da bi naši brakovi očvrsnuli i „(o)živjeli“, a samim time i obitelji. No, želimo s vama budno bdjeti i poticati vas da ustrajete svaki dan.

Želim li odvojiti pet minuta dnevno za svoj brak, vezu, obitelj?

Jedna od najvećih bitki koju moramo dobiti jest bitka s nedostatkom vremena. Tu smo često silno prevareni, a da toga uopće nismo svjesni (Hoš 4,6). Zato vas potičemo da napravite odluku – odredite vrijeme u danu i provedite barem pet minuta dnevno u molitvi za svoj brak, vezu ili obitelj (budućeg supružnika i obitelj). Ako se ne odlučimo i ne odredimo vrijeme za molitvu, najvjerojatnije to nećemo ni učiniti, iako smo prije toga čvrsto odlučili da ćemo taj dan moliti.

Kratka dnevna molitva i poticaj

Svakodnevno ćemo na našem portalu "Book.hr", Facebook i Instagram profilu (stranica „Ljubav i poštovanje“) objavljivati kratku molitvu i poticaj koji će poslužiti kao izvrsno „oružje“ za obranu vaše obitelji i za vaše osobno posvećenje. Svakodnevna molitva temeljit će se na dnevnom Evanđelju a za nju će vam trebati oko dvije minute. Svakoga ćemo vas dana, također, poticati na djela ljubavi i poštovanja. Za sve to trebat će vam pet minuta, a naravno potičemo vas da odvojite i koju minutu više za sebe i svoju obitelj.
Sami odlučujemo hoćemo li živjeti u razočaranju, optuživanju, nezadovoljstvu – ili ćemo se aktivirati i započeti moliti za svoj brak i obitelj. Odlučimo se i krenimo zajedno.

Ovdje se možete prijaviti ako želite svakodnevnu molitvu i poticaj primati na e-mail adresu.

Molitva za obnovu i iscjeljenje braka i obitelji

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

SVAKODNEVNA MOLITVA SUPRUŽNIKA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.