fbpx

book hr banner 130x1000px

Modeli tečaja i prijava Ljubav i poštovanje

Modeli tečaja i prijava

Jeste li spremni uložiti u svoj brak, vezu ili svoju obitelj?

Ulaganjem u ovaj iznimno koristan tečaj, ulažete u sebe, svoj brak ili svoju vezu, u svoju obitelj, te – kroz dublje shvaćanje međuljudskih odnosa – čak i u svoj profesionalni život! Izvrsna je stvar što ulaganjem u tečaj pomažete da se on širi i da se evangeliziraju još mnoge obitelji diljem Hrvatske.


Tečaj i provođenje njegovih ključnih čimbenika omogućuju da brak ili odnosi u obitelji funkcioniraju. Posebnost ovog tečaja je u činjenici da će voditelji Kristofora sa svakim pojedincem ili parom koji će to htjeti, raditi i pojedinačno, uz savjetovanja i individualnu molitvu za specifične potrebe i/ili probleme.
Standardni temeljni koncepti Tečaja bit će prošireni detaljiziranom temom opraštanja i iscjeljenja rana, koja je po našem dosadašnjem iskustvu i radu s pojedincima i grupama često od ključne važnosti. Naime, rane i neopraštanje stvaraju prepreke ne samo za međusobne odnose već, ako se zadrže u čovjeku, rađaju mržnju, gorčinu, razočaranje i izravni su uzrok najtežih bolesti duha, duše i tijela. Često nismo ni svjesni da nešto trebamo oprostiti, počevši od rane mladosti pa nadalje. Praštanje oslobađa, produljuje život i njime sakupljamo veliko blago na nebu. Ali kako oprostiti kada smo uistinu povrijeđeni i toga se nikako ne možemo odreći, iako u nama postoji želja, ili kako uopće shvatiti da trebamo nekome nešto oprostiti? Na tome, ali i na ostalim temeljenim stvarima međuljudskih, bračnih i partnerskih odnosa radit ćemo zajedno!

Voditelji tečaja

Voditelji su dugogodišnji članovi Kristofora, supružnici i roditelji četvero ili više djece, ujedno članovi molitvenog tima Kristofora, voditelji raznih grupa, tečajeva i slično sa velikim životnim i duhovnim iskustvom.  Odrekavši se poslova koje su radili dugi niz godina, odlučili su se na puno radno vrijeme posvetiti evangelizaciji i pružanju pomoći kako pojedincima, tako i obiteljima na raznim područjima, uključujući brak, roditeljstvo, partnerstvo te generalno međuljudskim i obiteljskim odnosima. Njhovo svjedočanstvo i predstavljanje tečaja na LaudatoTV možete vidjeti ovdje.

Kome je tečaj namijenjen?

Namijenjen je bračnim parovima koji žele produbiti i obnoviti svoj bračni i obiteljski život ili se nalaze u problemima i ne znaju kako probleme riješiti, te onim parovima koji čak razmišljaju o razvodu braka jer ne vide izlaz. Isto tako, tečaj je namijenjen svim samcima ili parovima/zaručnicima koji žele stvoriti čvrste temelje prije ulaska u brak, kako bi izbjegli mnoge neželjene i teške trenutke neshvaćanja i “ludih krugova” u vezi, a kasnije i u braku. Tečaj može prolaziti i jedan od bračnog druga ili partnera samostalno, iako je poželjno da na tečaj dođete zajedno. Kako pridobiti partnera da dođe na tečaj, ukoliko to ne želi, pogledajte ovdje.

Što Tečaj obuhvaća?

Svakom polazniku, odnosno paru koji odluči proći kroz Tečaj, bit će osigurano:

  • osam lekcija predavanja i videa o ključnim načelima bračnih i drugih odnosa
  • Individualni rad, savjetovanje i molitva (ukoliko se zatraži)
  • skripta (radna bilježnica) za svakog polaznika (svaki supružnik ili partner dobiva svoju skriptu)
  • besplatan prostor gdje će se Tečaj održavati (u Zagrebu i Koprivnici – za ostale gradove pogledajte naputak u nastavku)
  • Priznanje (A4) o završenom Tečaju

Individualni razgovori i molitva

U dogovoru s voditeljima te ako zatražite, uz Tečaj će za vrijeme njegova održavanja za svakog pojedinca ili par biti osigurano sljedeće:

- pomoć, molitva i individualni razgovori vezani za specifične probleme (u braku i/ili obitelji, u vezi, ili za probleme s kojima se susreću oni koji tek traže supružnika)
Individualni razgovori i molitva mogu se dogovoriti i po završetku Tečaja ako osoba ili par to zatraže ili to smatraju potrebnim. 

Duhovna i ostala potpora

Za vrijeme održavanja Tečaja svim će polaznicima biti osigurano:

  • konstantna molitvena i drugi oblici duhovne podrške
  • služenje tjedne sv. mise na nakane polaznika, za cijelo vrijeme trajanja Tečaja
  • Po završetku Tečaja, zajednička sv. Misa (u svetišti Majke Božje Remetske, Zagreb) na nakane polaznika i njihovih obitelji (Zadrži smjer), uz obnovu bračnih zavjeta
  • Ako dovoljan broj polaznika iz više grupa pokaže interes, po završetku pojedinog ciklusa Tečaja moguće je dogovoriti i jednodnevno predavanje u trajanju od tri sata o četiri glavna tipa osobnosti pod nazivom „Drugačije nije pogrešno”. 

 Način održavanja tečajeva

Na Tečaju mogu sudjelovati svi zainteresirani iz Hrvatske, ali i izvan Hrvatske.

Održava se online (Zoom aplikacija) ili uživo dolaskom u naš prostor u Zagrebačku Dubravu. U obrascu za prijavu na kraju ovog teksta odabirete način sudjelovanja na tečaju. 

Napomena! Tečaj je moguće održati po dogovoru i uživo u sklopu vaših župa, obiteljskih zajednica ili bilo koje druge zajednice u vašem mjestu. Za sve detalje oko takvog načina održavanja tečaja javite nam se na dolje navedene kontakte. 

Dobrovoljna donacija

Tečaj funkcionira na principu mjesečnih donacija koju su neophodne kako bi pokrili operativne troškove. 
Sam iznos vaše mjesečne donacije stavljamo polaznicima na srce i odabir, odnosno sami ćete procijenite koliko vam sve skupa vrijedi za vaš brak, vezu ili obitelj. (2 Kor 7,9)

Isto tako, ulaganjem u evangelizaciju činimo Bogu ugodnu stvar i iskušava nas da na nas izlije još veće blagoslove (svjedočanstvo). Naravno, ukoliko ste u teškoj financijskoj situaciji i niste u mogućnosti donirati, ne brinite.

Bilo kako bilo, nama je najbitnije da kroz tečaj uzmete maksimalno i da vam budemo velika podrška i uz Božju pomoć to ćemo i učiniti.


Svjedočanstva polaznika tečaja

Svjedočanstva polaznika tečaja u Hrvatskoj možete pročitati ovdje. Pogledajte kratki video o iskustvima parova koji su do sada prošli tečaj „Ljubav i poštovanje”. Video možete pogledati ovdje.
Svjedočanstva polaznika i sudionika konferencija „Ljubav i poštovanje” možete pogledati ovdje.

Kratki pregled tečaja

Svaki susret traje u prosjeku dva sata. Polaznici nakon svakog susreta utvrđuju ključne stvari iz lekcije kroz kratke domaće zadaće koje ih potiču da ustraju i primjenjuju naučene temeljne vrijednosti i principe. Tečaj, uz mogućnost individualnog savjetovanja i molitve, snažno utječe na polaznike. Kratki pregled Tečaja i lekcija pogledajte ovdje.

Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na broj 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati).


Prijava za sudjelovanje na tečaju:


captcha
Powered by BreezingForms