book hr banner 130x1000px

Hodočastite s nama sv. don Boscu u Torino!

4. - 6. listopada 2019. Prijave su u tijeku!

Prijavite se putem obrasca

Kristofori organiziraju novo trodnevno hodočašće – sv. Ivanu don Boscu u Torino! Hodočašće će se održati od 4. do 6. listopada 2019.

Program/sadržaj

U hodočašće je, osim klasičnog programa, uključen i tečaj molitve (Škola molitve) koji će se odvijati tijekom putovanja u autobusu, s predavanjima i praktičnim vježbama, te kratkim kršćanskim filmovima. Oni koji to budu željeli, moći će se ispovjediti.


Prvi dan: Zagreb – Becchi – Colle Don Bosco

Polazak je planiran iz Zagreba s autobusnog kolodvora, u ponoć s četvrtka na petak. Na kolodvor je potrebno doći u četvrtak u 23 i 40 sati (dvadeset minuta ranije). Slijedi putovanje kroz Sloveniju i Italiju s kraćim usputnim zaustavljanjima radi odmora i okrepe. U prijepodnevnim satima dolazimo u Becchi, rodno selo don Bosca, točnije na brdašce Colle Don Bosco. Posjetit ćemo kuću u kojoj je don Bosco proveo djetinjstvo, te crkvu sv. Ivana Bosca. Sudjelovat ćemo i na svetoj misi. Osim kuće don Bosca, posjetit ćemo i kuću u kojoj je živio sv. Dominik Savio (koji je kao dječak bio u don Boscovu oratoriju). Poslijepodne ćemo razgledati gradić Cheri, u kojem se je don Bosco školovao.


Drugi dan: Torino – Colle don Bosco

Nakon doručka u hotelu odlazimo u Torino, u predio Valdocco. Posjetit ćemo kapelu Pinardi, crkvu posvećenoj sv. Franji Saleškom, baziliku Marije Pomoćnice gdje se nalazi kip s don Boscovim relikvijama. Tijekom hodočašća posjetit ćemo i torinsku katedralu u kojoj se čuva Torinsko platno. Potom se vraćamo u Colle don Bosco i slijedi slobodno vrijeme za hodočasničke pobožnosti, osobne razgovore s voditeljima tečaja i pojedinačne molitve za potrebe hodočasnika.


Treći dan: Milano – Zagreb

Nakon doručka i odjave iz samostana Colle don Bosco, krećemo prema Milanu. Posjetit ćemo Milansku katedralu i sudjelovati na svetoj misi. Potom nastavljamo putovanje prema Zagrebu, s kraćim usputnim zaustavljanjima. U Zagreb bismo trebali stići oko ponoći.


Cijena i ostale informacije

Ukupna cijena: 1600 kuna po osobi.

Plaćanje: akontacija 200 kuna uplaćuje se po prijavi i rezervaciji (u slučaju odustajanja se ne vraća). Preostali iznos – 1400 kuna, uplaćuje se u dvije rate. Mogućnost obročnog plaćanja na najviše dvije rate (obavezno napomenuti prilikom prijave i rezervacije).
U cijenu uključeno: prijevoz autobusom visoke turističke klase, smještaj u samostanu u Colle don Boscu, na bazi dva polupansiona (prvi dan – noćenje i večera; drugi dan – doručak, večera i noćenje; treći dan – doručak), duhovno i stručno vodstvo puta, jamčevina i troškovi organizacije putovanja, primjerak Novog Zavjeta za Školu molitve.
U cijenu nije uključeno: ručkovi, piće za vrijeme obroka, ulaznice za posjet građevinama koje nisu predviđene programom, dobrovoljno putno osiguranje (zdravstveno i ono za otkazivanje putovanja – svaki hodočasnik koji želi dogovara ga izravno s agencijom; iznosi ukupno 55 kuna po osobi), odstupanja od programa, te novac za osobnu potrošnju.

Ostalo

Za prelazak preko granice potrebno je ponijeti važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Hodočašće vode „Kristofori“ u pratnji svećenika iz Hrvatske.

Zadržavamo pravo izmjene programa.


Za detaljne informacije i rezervacije nazovite na: 091/949-8854 (radnim danom od 8 do 16 sati); ili se javite e-mailom na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Obrazac za prijavu


captcha
Powered by BreezingForms