fbpx

book hr banner 130x1000px

Opasnosti koje vrebaju iz crtanih filmova

 U brojnim dječjim crtanim filmovima, smatra čitateljica, mogu se primijetiti poruke koje djeci nisu primjerene, štoviše, koje u njima izazivaju loše ponašanje, noćne more, strahove. Činjenica je da smo mi, roditelji, odgovorni istražiti ono što nudimo svojoj djeci

Trenutno radim kao dadilja – čuvam dvoje male djece. Dobra su i nevina. Kako pola dana provodim s njima, ponekad čitavo svoje vrijeme podložim njihovim potrebama. Tako zajedno gledamo i crtane filmove. Upravo zato pišem ovaj tekst, naime, zgrožena sam kad vidim što se sve danas naziva „crtićima“: u njima vidimo toliko nasilja... Također, u njima se krije toliko subliminarnih poruka i znakova da ih ne možemo primijetiti ni mi odrasli. Sve to utječe na dječju podsvijest i izaziva nemirne snove, noćne more te loša ponašanja.

Nekim crtanim filmovima djeca su doslovno očarana

Svi mi koji smo odrasli uz crtane filmove Walta Disneyja, znamo li tko je on uopće?! Mason 33. stupnja, obučen u specijaliziranoj školi za kontrolu uma i ispiranje mozgova, preko sotonizma, vračanja, čaranja i pornografije. Kao dijete imala sam preko 20 Disneyjevih crtanih filmova i bila sam njima očarana. Upravo tako, očarana. U svakome od tih crtanih filmova dobro pobijedi zlo, ljubav pobijedi mržnju. Ali, uz pomoć magije, čarobnih štapića i raznih formula. U svijetu zmajeva, vila, tamnih sila, trolova, prinčeva, magije i duhova, djeca – u svojoj nevinoj dobi – podsvjesno ulaze u taj svijet. Mnogi od nas nisu znali da se ime poznate Pocahontas, predivne Indijanke, sastoji od dvije riječi: poca – duh i hontas – pakao: duh iz pakla. Znamo li da je ime svima poznate male sirene Ariel, ime zloduha? Znamo li da je scenarij za crtani film „Kralj lavova“ napisao homoseksualac koji je umro od side? U onom trenutku u filmu kad se lav baca na liticu i uzdiše, podiže se prašina kojom je u zraku ispisana riječ „sex“. (Još mnoge primjere možete vidjeti na YouTubeu.)

Knjige čarobnja­štva za djecu(?!)

Naravno, problem nisu samo crtani filmovi: tu su i knjige čarobnjaštva za djecu, s pentagramima, „bazazlenim“ formulama koje djeca „mogu izgovarati ako ih naljute brat ili sestra“. U samom središtu jedne od takvih knjiga, nalazi se nacrtani zmaj, a znamo što Knjiga Otkrivenja kaže za njega: „I zbačen bi zmaj onaj veliki, stara zmija, koja se zove Đavao i Sotona, koji zavodi sav svijet...“ (Otk 12,9) Mnogima će ovo moje razmišljanje biti smiješno, fanatično i pretjerano. No samo se osvrnimo oko sebe i pogledajmo u kakvome svijetu živimo; pogledajmo kako masoni vladaju – dogovaraju ratove, puštaju razne viruse i epidemije, unose razdor... sve u ime boga novca. Kontroliraju medije u svrhu uništenja čovječanstva. Sve to čine za velikog arhitekta, Sotonu.

...


 

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Booka