book hr banner 130x1000px

Modeli tečaja i prijava Ljubav i poštovanje

Modeli tečaja i prijava

Jeste li spremni uložiti u svoj brak, vezu ili svoju obitelj?

Ulaganjem u ovaj iznimno koristan tečaj, ulažete u sebe, svoj brak ili svoju vezu, u svoju obitelj, te – kroz dublje shvaćanje međuljudskih odnosa – čak i u svoj profesionalni život! Izvrsna je stvar što ulaganjem u tečaj pomažete da se on širi i da se evangeliziraju još mnoge obitelji diljem Hrvatske.


Tečaj i provođenje njegovih ključnih čimbenika omogućuju da brak ili odnosi u obitelji funkcioniraju. Posebnost ovog tečaja je u činjenici da će voditelji Kristofora sa svakim pojedincem ili parom koji će to htjeti, raditi i pojedinačno, uz savjetovanja i individualnu molitvu za specifične potrebe i/ili probleme.
Standardni temeljni koncepti Tečaja bit će prošireni detaljiziranom temom opraštanja i iscjeljenja rana, koja je po našem dosadašnjem iskustvu i radu s pojedincima i grupama često od ključne važnosti. Naime, rane i neopraštanje stvaraju prepreke ne samo za međusobne odnose već, ako se zadrže u čovjeku, rađaju mržnju, gorčinu, razočaranje i izravni su uzrok najtežih bolesti duha, duše i tijela. Često nismo ni svjesni da nešto trebamo oprostiti, počevši od rane mladosti pa nadalje. Praštanje oslobađa, produljuje život i njime sakupljamo veliko blago na nebu. Ali kako oprostiti kada smo uistinu povrijeđeni i toga se nikako ne možemo odreći, iako u nama postoji želja, ili kako uopće shvatiti da trebamo nekome nešto oprostiti? Na tome, ali i na ostalim temeljenim stvarima međuljudskih, bračnih i partnerskih odnosa radit ćemo zajedno!

Voditelji i modeli tečaja

Voditelji su dugogodišnji članovi Kristofora, supružnici i roditelji četvero ili više djece, ujedno članovi molitvenog tima Kristofora, voditelji raznih grupa, tečajeva i slično sa velikim životnim i duhovnim iskustvom.  Odrekavši se poslova koje su radili dugi niz godina, odlučili su se na puno radno vrijeme posvetiti evangelizaciji i pružanju pomoći kako pojedincima, tako i obiteljima na raznim područjima, uključujući brak, roditeljstvo, partnerstvo te generalno međuljudskim i obiteljskim odnosima.

Što Tečaj obuhvaća?

Svakom polazniku, odnosno paru koji odluči proći kroz Tečaj, bit će osigurano:

 • osam lekcija (uključujući i uvodnu) predavanja i videa o ključnim načelima bračnih i drugih odnosa
 • Individualni rad, savjetovanje i molitva (ukoliko se zatraži)
 • skripta (radna bilježnica) za svakog polaznika (svaki supružnik ili partner dobiva svoju skriptu)
 • besplatan prostor gdje će se Tečaj održavati (u Zagrebu i Koprivnici – za ostale gradove pogledajte naputak u nastavku)
 • Priznanje (A4) o završenom Tečaju

Individualni razgovori i molitva

U dogovoru s voditeljima te ako zatražite, uz Tečaj će za vrijeme njegova održavanja za svakog pojedinca ili par biti osigurano sljedeće:

- pomoć, molitva i individualni razgovori vezani za specifične probleme (u braku i/ili obitelji, u vezi, ili za probleme s kojima se susreću oni koji tek traže supružnika)
Individualni razgovori i molitva mogu se dogovoriti i po završetku Tečaja ako osoba ili par to zatraže ili to smatraju potrebnim. 

Duhovna i ostala potpora

Za vrijeme održavanja Tečaja svim će polaznicima biti osigurano:

 • konstantna molitvena i drugi oblici duhovne podrške
 • služenje tjedne sv. mise na nakane polaznika, za cijelo vrijeme trajanja Tečaja
 • Po završetku Tečaja, zajednička sv. Misa (u svetišti Majke Božje Remetske, Zagreb) na nakane polaznika i njihovih obitelji (Zadrži smjer), uz obnovu bračnih zavjeta
 • Ako dovoljan broj polaznika iz više grupa pokaže interes, po završetku pojedinog ciklusa Tečaja moguće je dogovoriti i jednodnevno predavanje u trajanju od tri sata o četiri glavna tipa osobnosti pod nazivom „Drugačije nije pogrešno”. 

 

Mjesta održavanja tečajeva

Na Tečaju mogu sudjelovati svi zainteresirani diljem Republike Hrvatske, i šire. U tom slučaju, vezano za prostor održavanja i putne troškove, polaznici imaju dvije opcije:

 1. Dolazak u prostore Kristofora u Zagreb (Avenija Dubrava 43, 1. kat) ili Koprivnicu (Rečko polje 153). U tom slučaju grupa može sama organizirati prijevoz i dolazak na tečaj, a prostor je zajamčen i besplatan.
 2. Dolazak naših voditelja u mjesto gdje se grupa formira (izvan Zagreba i Koprivnice). U tome slučaju grupa ili više grupa koje se formiraju u određenom mjestu, trebaju osigurati prostor za održavanje tečaja (za svaku grupu posebno), a to može biti župna dvorana, privatna kuća ili neki drugi prostor pogodan za održavanje tečaja. Ako se tečajevi održavaju u nekim od mjesta u kojima se provodi „Škola molitve”, tada će Kristofori, ako je moguće, osigurati i prostor.
  Uz redovne troškove Tečaja, grupa ili više grupa iz istog mjesta s voditeljem će dogovororiti pokrivanje putnih troškova. 

Naknada za tečaj

Tečaj sadrži 8 lekcija, uključujući i uvodnu lekciju. Kad se Tečaj provodi kontinuirano – jedan susret u dva tjedna (što se pokazalo optimalnim) – tada Tečaj traje ukupno 14 tjedana.

Troškovi koji se pokrivaju iz cijene tečaja:

 • PDV od 25% po svakoj uplati
 • Skripta / radna bilježnica (80 kuna po pojedincu / 160 kuna po paru)
 • naknada voditeljima za Tečaj i individualne razgovore

Kako bismo, sukladno tome, pokrili sve troškove, minimalna naknada Tečaja za pojedinca iznosi ukupno 600 kn, odnosno 150 kn mjesečno (4x150 kn), dok naknada po paru iznosi ukupno 800 kn, odnosno 200 kn mjesečno (4x200 kn). Kao što je navedeno, uplate se vrše mjesečno, odnosno u četiri obroka, a ukupni se iznos može platiti i odjednom.
Svakom polazniku ili paru za uplaćene će troškove Tečaja biti izdan račun koji će sadržavati gore navedene stavke.

VAŽNO! Ukoliko ste u teškoj financijskoj situaciji i iz toga razloga se možda nećete odlučiti za pohađanje tečaja, neka to to nikako ne bude razlog ili prepreka da nam se ne javite. Kontaktirajte nas i sve ćemo dogovoroti!


Svjedočanstva polaznika tečaja

Svjedočanstva polaznika tečaja u Hrvatskoj možete pročitati ovdje. Pogledajte kratki video o iskustvima parova koji su do sada prošli tečaj „Ljubav i poštovanje”. Video možete pogledati ovdje.
Svjedočanstva polaznika i sudionika konferencija „Ljubav i poštovanje” možete pogledati ovdje.

Kratki pregled tečaja

Svaki susret traje u prosjeku dva sata. Polaznici nakon svakog susreta utvrđuju ključne stvari iz lekcije kroz kratke domaće zadaće koje ih potiču da ustraju i primjenjuju naučene temeljne vrijednosti i principe. Tečaj, uz mogućnost individualnog savjetovanja i molitve, snažno utječe na polaznike. Kratki pregled Tečaja i lekcija pogledajte ovdje.

Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na broj 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati).


Prijava za sudjelovanje na tečaju:


captcha
Powered by BreezingForms