fbpx

book hr banner 130x1000px

Molitva svećenika

Isuse Kriste, vječni veliki svećeniče, koji si se za spasenje svijeta na križu žrtvovao, molimo Te, daj svijetu svetih svećenika, pravih pastira naših duša, ispunjenih pravom ljubavlju prema Tebi, da nas velikom revnošću svog poslanja dovedu k Tebi i u vječni život.

(iz Litanija za svećenike)

Gospodine,

najprije Ti želim zahvaliti na povjerenju koje si mi iskazao pozvavši me da Ti služim kao svećenik. Hvala Ti što si mi time širom otvorio vrata te mogu mnogima biti blagoslov. Zahvaljujem Ti za sve ljude koje je do sada dodirnula Tvoja milost po euharistiji, po mojim molitvama, po propovijedanju; hvala Ti za sve koje sam krstio, vjenčao, za sve koje sam po sakramentu ispovijedi mogao odriješiti od grijeha, posebno za one kojima si me poslao prije njihove smrti kako bih ih pripremio za susret s Tobom. Hvala Ti za one koje si ozdravio ili okrijepio po sakramentu bolesničkog pomazanja.

Dobri Bože,

neka Tvoja ljubav i Tvoje milosrđe bude sa svima onima koje je kroz moje služenje na bilo koji način dotakla Tvoja milost. Ne daj da propadne ni jedan od njih. Budi u njihovim kušnjama i u njihovim radostima. Uvijek iznova izlijevaj na njih svojega Svetog Duha; neka On u njima raspiruje svaku milost koju su primili i neka ih uvijek iznova otvara za Tvoju ljubav. Gospodine, otvori mi srce za sve kojima ćeš i ubuduće htjeti iskazati svoje milosrđe. Daj da ih promatram Tvojim očima i ljubim Tvojim srcem.

Hvala Ti

što si me oslobodio od svega onoga što je nepotrebno kralo moje vrijeme i hvala Ti što si me naučio da ne pripadam sebi, nego Tebi i onima kojima si me poslao. Hvala Ti što si mi pokazao koliko dobra možeš i hoćeš učiniti kroz moju slabu i nesavršenu ljubav.
Blagoslivljam Te, moj Bože, i molim Te za svu moju braću svećenike – daj da budu radosni što Te mogu darivati tolikim ljudima koji trebaju Tvoje milosrđe.

Amen