Pročitaj na Book.hr

  Sportski automobil

  Mladi se čovjek spremao maturirati. Mnogo se mjeseci divio predivnome sportskom automobilu u izlogu. Znajući da je njegov otac dovoljno imućan da mu ga kupi, rekao mu je da je to jedino što bi htio.

  Konačno, na dan mature, otac ga je pozvao u dnevni boravak. Rekao mu je kako je ponosan što ima tako dobra i pametna sina, i da ga silno voli. Dao mu je kutiju umotanu u papir za poklone.

  Iznenađen, mladi je čovjek otvorio kutiju i iz nje izvadio Bibliju. Uvrijeđen i ljut, vrisnuo je:

  Sa svim svojim novcem poklonio si mi... Bibliju?!

  Demonstrativno je izašao iz kuće i ostavio Bibliju i oca za sobom.

  Prošlo je mnogo godina. Mladić je postao veoma uspješan čovjek. Imao je divan dom i dobru obitelj.

  Jednoga je dana odlučio posjetiti oca. Nije ga vidio od dana mature. No, prije nego što je uspio krenuti prema rodnoj kući, primio je telegram u kojemu je pisalo kako mu je otac umro, i njemu ostavio sav svoj imetak. Morao je hitno doći i preuzeti stvari.

  Kad je stigao u kuću svoga oca, preplavila ga je tuga i žaljenje. Počeo je pretraživati očeve papire. Među stvarima pronašao je i poklonjenu Bibliju, neotvorenu. Sa suzama, otvorio ju je i počeo listati. Dok je čitao, iz omotnice koja se nalazila u knjizi, ispao je ključić s privjeskom na kojemu je pisalo ime zastupnika – prodavača sportskih automobila. U omotnici je bio i papir na kojemu je pisao datum mature zapečaćen riječima „PLAĆENO U POTPUNOSTI”.

  Koliko često propuštamo Božji Blagoslov samo zato jer ne dolazi u paketu kakva smo očekivali?

  tebe-trazim.com

  Božji plan

  Božji plan

  Neki svetac i sveti Petar razgovaraju u nebu:
  ‒ Vidiš, prijatelju, onaj čovjek ondje je bio jedan od najvećih pjesnika svoga vremena – reče sv. Petar.