Sportski automobil

Mladi se čovjek spremao maturirati. Mnogo se mjeseci divio predivnome sportskom automobilu u izlogu. Znajući da je njegov otac dovoljno imućan da mu ga kupi, rekao mu je da je to jedino što bi htio.

Konačno, na dan mature, otac ga je pozvao u dnevni boravak. Rekao mu je kako je ponosan što ima tako dobra i pametna sina, i da ga silno voli. Dao mu je kutiju umotanu u papir za poklone.

Iznenađen, mladi je čovjek otvorio kutiju i iz nje izvadio Bibliju. Uvrijeđen i ljut, vrisnuo je:

Sa svim svojim novcem poklonio si mi... Bibliju?!

Demonstrativno je izašao iz kuće i ostavio Bibliju i oca za sobom.

Prošlo je mnogo godina. Mladić je postao veoma uspješan čovjek. Imao je divan dom i dobru obitelj.

Jednoga je dana odlučio posjetiti oca. Nije ga vidio od dana mature. No, prije nego što je uspio krenuti prema rodnoj kući, primio je telegram u kojemu je pisalo kako mu je otac umro, i njemu ostavio sav svoj imetak. Morao je hitno doći i preuzeti stvari.

Kad je stigao u kuću svoga oca, preplavila ga je tuga i žaljenje. Počeo je pretraživati očeve papire. Među stvarima pronašao je i poklonjenu Bibliju, neotvorenu. Sa suzama, otvorio ju je i počeo listati. Dok je čitao, iz omotnice koja se nalazila u knjizi, ispao je ključić s privjeskom na kojemu je pisalo ime zastupnika – prodavača sportskih automobila. U omotnici je bio i papir na kojemu je pisao datum mature zapečaćen riječima „PLAĆENO U POTPUNOSTI”.

Koliko često propuštamo Božji Blagoslov samo zato jer ne dolazi u paketu kakva smo očekivali?

tebe-trazim.com

Kršćanska ljubav

Kršćanska ljubav

Evo po čemu se kršćanska ljubav razlikuje se od svake druge vrste ljubavi

Srce koje kuca za čovjeka

Srce koje kuca za čovjeka

Srce koje ne ‘vidi’ čovjeka nije srce Isusovo

Cvijeće za majku

Cvijeće za majku

Neki se čovjek zaustavio ispred cvjećarnice kako bi naručio buket cvijeća i poslao ga svojoj majci, u grad udaljen 320 kilometara od mjesta u kojem je živio. Kada je izašao iz automobila, primijetio je uplakanu djevojčicu koja je sjedila na rubu pločnika. Upitao ju je zašto plače, a ona je odgovorila:

‒ Htjela sam kupiti crvenu ružu za svoju mamu, ali nemam dovoljno novca. Čovjek se nasmiješio i rekao:

‒ Dođi, kupit ćemo ružu za tvoju mamu.

Naručio je cvijeće za svoju i kupio ružu za djevojčičinu majku. Na izlazu iz cvjećarnice ponudio joj je da je odveze majci. Djevojčica je samo rekla:

‒ Prihvaćam. Ako možete, povezite me.

Na to ga je vodila do groblja gdje je položila ružu na svjež grob. Čovjek se vratio u cvjećarnicu, opozvao isporuku buketa, uzeo cvijeće, platio ga i odvezao se 320 kilometara do kuće svoje majke.

Bog zaista postoji...

Bog zaista postoji...

Pročitajte jedno od boljih objašnjenja zašto Bog dozvoljava bol i patnje

U novom broju Booka pročitajte...